17 Eylül 2020 Perşembe 20:00-21:00
Sofralarda Sonbahar Bereketi
Takuhi Tovmasyan - Silva Özyerli - Levon Bağış
Şenlik
Endüstriyel tarım ve beslenme kültürü mevsimleri önemsizleştirmiş gibi görünse de, hem sağlık hem de çevre için gıdaları mevsiminde tüketmek büyük önem taşıyor. Sonbahar, hem hasadın ve bağbozumunun heyecanıyla hem de kışa hazırlığıyla capcanlı bir mevsim. Sofra ve yemek kültürümüzün üç önemli ismi, Tovmasyan, Özyerli ve Bağış, geçmişten günümüze sofralarımızdaki güz bereketini tartışacaklar.
Takuhi Tovmasyan: Yazarı olduğu Sofranız Şen Olsun kitabıyla Türkiye sofra literatüründe özel bir yere sahip olan Takuhi Tovmasyan, kitabının ilk baskısının yapıldığı 2004’ten beri yemek üzerine türlü projelerde yer alıyor, konuşuyor, yazıyor, insanlarla tanışıyor, en az yemekleri kadar leziz hikâyelerini paylaşıyor.
Silva Özyerli: Diyarbakır sofra kültürünün unutulmuş lezzetlerini hem aile tarihinden hem Ermenice kaynaklardan araştırarak ortaya çıkardığı Amida’nın Sofrası kitabıyla büyük beğeni kazanan Silva Özyerli, yıllardır üzerinde çalışıp geliştirdiği likör çeşitleri üzerine bir kitap hazırlığında.
Levon Bağış: Kamu Yönetimi eğitimi alırken şaraba merak duymaya başladı. Bu merak, zamanla profesyonel hayatı haline geldi. WSET, London Wine Academy, Ecole du Vin gibi eğitim kurumlarında bilgilerini pekiştirdi. Türkiye’nin önemli şarap kurumlarında türlü görevler üstlendi. Yıllardır en sevdiği şeyi, yani şarapçılığı profesyonel bir meslek olarak yürütüyor.
Çevrimiçi. Katılmak için etkinlik başlangıç saatinde Zoom linkine tıklayınız.
Zoom Webinar ID: 933 4262 0254