Can Başkent

Esen Karol

13 Eylül 2020 Pazar 14:00-15:00

Türkiye Koşullarında Elektronik Yayıncılık

Can Başkent - Esen Karol

Şenlik

Elektronik yayıncılar ekonomik olarak bu işi nasıl kotarır; bu işten para kazanma imkânı var mıdır? Sosyal medyanın ezici popülerliğinin yanında, elektronik yayıncılara bu piyasadan ekmek çıkar mı? Türkiye’de giderek artan sansür kültürünün elektronik yayıncılığa etkileri nelerdir? İçerik hırsızlığı ile mücadele mümkün mü? Teknik gerekler, editoryal ihtiyaçlar nelerdir? Yazarlar ve okurlarla elektronik yayıncılığa has bir ilişki kurulabilir mi? Propaganda Yayınları’nın kurucusu Can Başkent ve Manifold’dan Esen Karol, bu sorulara cevap ararken, deneyimlerini ve geleceğe ilişkin öngörülerini de paylaşacak.

Can Başkent: ODTÜ, Amsterdam ve New York’ta okudu. Sorbonne, INRIA, Bath ve Oxford Brookes’da çalıştı. Halen, Londra Middlesex Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri bölümünde öğretim üyesidir. Vicdani ret, veganizm, ateizm ve anarşizm üzerine kitaplar yazdı, matematik felsefesi çevirisi yaptı. ABD’de Institute for Anarchist Studies’den araştırma fonu alan ilk Türkiyeli araştırmacı oldu. “Food not Bombs” ve diğer birçok sosyal harekette aktif yer aldı, “Osman Evcan’a Vegan Yemek” kampanyasını başlattı. Propaganda Yayınları’nı 2011 yılı başında kurdu.

Esen Karol: Fulbright bursuyla New York Pratt Institute’da aldığı iletişim tasarımı yüksek lisans eğitimini, okunaklılık/okunabilirlik sorunsalına yoğunlaşan teziyle tamamladı. 2003–2012 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tipografi ve yayın tasarımı dersleri verdi. Arter için tasarladığı iki kitap, 2013 ve 2014’te Design Observer ve AIGA tarafından gerçekleştirilen “50 Books | 50 Covers” yarışmasında yılın en iyi tasarlanmış 50 kitabı arasına seçildi. Halen 1996’da kurmuş olduğu tek kişilik tasarım atölyesinde çalışmakta ve çevrimiçi yayın projesi Manifold’a ağırlık vermektedir.

Çevrimiçi. Katılmak için etkinlik başlangıç saatinde Zoom linkine tıklayınız. 

Zoom Webinar ID: 991 6032 7087


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır