Melis Cankara

Emre Özgüder

Esen Karol

17 Eylül Perşembe 14:00-15:00

Önce Yazmak

Melis Cankara - Emre Özgüder

Şenlik

Mimar Melis Cankara ve iç mimar Emre Özgüder’in, yazmak eylemiyle kendilerine has ilişkileri var. Bu nedenle onlarla yapılacak bir söyleşi yazmaya ilişkin olduğu kadar tasarlamak üzerine de olacaktır. Anahtar kelimeler: dil, sentaks, kavram, öznellik, düşünce, süreç, öz, deneyim, yöntem, işlev, hikâye, okunaklılık, iletişim. Moderatör Esen Karol, her iki tasarımcının buluştuğu ve ayrıldığı noktaları fark etmenin mecrası ne olursa olsun üretmek isteyenlere yeni kapılar açacağından emin.

Melis Cankara: Mimar, doktora sonrası araştırmacı. 2003-2016 yıllarında İstanbul’da çeşitli ofislerde mimar olarak çalıştı. 2016-2018 yıllarında SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi’nde görev yaptı. Araştırmaları Girit, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi, mekânsal süreklilik, göç ve yerinden edilme, 20. yüzyıl Türkiye mimarlık arşivleri, dijital olarak üretilen içeriklerin arşivlenmesi gibi mimarlık, tarih ve arşiv çalışmalarının kesişiminde yoğunlaşıyor. Doktora sonrası çalışmalarını Girit’teki Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü’nde (IMS-FORTH) sürdürüyor. 2016’dan bu yana Manifold iştirakçisi.

Emre Özgüder: İç mimarlık eğitimi ardından tasarım yüksek lisansı yaptı, araştırma görevlisi olarak çalıştı. O dönem makalelerle başladığı yazma dönemi aylık dekorasyon dergileriyle devam etti ve Manifold’a vardı. İç mimarlık mesleğini devam ettiriyor. Dergi yazılarından derlenmiş “Aşkın Merkezine Seyahat” adlı bir kitabı var. Sıradan, gündelik nesneler ve olaylar ilgili olduğu konuların başında gelir. Mesleğinde özellikle dinamik kurumsal tasarım üzerinde çalışıyor. Leylâ’nın babası.

Esen Karol: Fulbright bursuyla New York Pratt Institute’da aldığı iletişim tasarımı yüksek lisans eğitimini, okunaklılık/okunabilirlik sorunsalına yoğunlaşan teziyle tamamladı. 2003–2012 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tipografi ve yayın tasarımı dersleri verdi. Arter için tasarladığı iki kitap, 2013 ve 2014’te Design Observer ve AIGA tarafından gerçekleştirilen “50 Books | 50 Covers” yarışmasında yılın en iyi tasarlanmış 50 kitabı arasına seçildi. Halen 1996’da kurmuş olduğu tek kişilik tasarım atölyesinde çalışmakta ve çevrimiçi yayın projesi Manifold’a ağırlık vermektedir.

Çevrimiçi. Katılmak için etkinlik başlangıç saatinde Zoom linkine tıklayınız. 

Zoom Webinar ID: 917 2012 7569


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır