13 Eylül Pazartesi 21:00

Lacan’ın Birinci Semineri

Moderatör: Mehmet Öznur

Ceylin Özcan - Nami Başer

Kitap Sohbeti

Encore Yayınları'nın etkinliği.

Jacques Lacan’ın 1953 yılında Saint Anne Hastanesinde başladığı ve bir sonraki yıl bitirdiği, Freud’un Teknik Üzerine Yazıları başlığıyla yayımlanan 1. Semineri üzerine sohbet. Encore Yayınları tarafından 2022 yılında basılacak olan 1. Seminer’in çevirisine Ceylin Özcan çalışıyor, Nami Başer ise danışman olarak katılıyor.

Prof. Dr. Nami Başer: Strasburg Üniversitesinde Fransız filozofu Jean-Luc Nancy ile çalıştı. Doktorasını edebiyatta Rimbaud, felsefede de Hegel-Marx ilişkileri üzerine yazdı. Galatasaray Üniversitesi’nde felsefe ve sinema dersleri verdi.

Ceylin Özcan: Dr. Öğr. Üyesi; klinik psikolog, psikanalist. Uzmanlığını Fransa'da tamamladı. Paris Üniversitesi Psikanaliz ve Psikopatoloji Araştırmaları'nda günümüz öznellikleri perspektifinde psikanalizde kaygı ve beden üzerine doktora tezini yazdı. Halen aynı üniversitede araştırmacı öğretim üyesidir.

Mehmet Öznur: Encore Yayınları genel yayın yönetmeni. Yüksek lisansını Londra Brunel Üniversitesi Psikanalitik Çalışmalar Bölümünde tamamladı.

 

Tek tık'la: Encore'un kitaplarını incelemek için lütfen yayınevinin dijital fuar alanımızdaki standını ziyaret etmeyi unutmayın!

Şenliği mobil cihazınızdan takip ediyorsanız Encore'un standı şurada.

YouTube üzerinden ilk gösterim.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır