Nilüfer Kuyaş

31 Mart Perşembe 21:00

Kurmaca Hayatın Neresinde?

Moderatör: Nilüfer Kuyaş

Feridun Andaç

Kitap Sohbeti

Nilüfer Kuyaş, Feridun Andaç’ı ağırlıyor bu akşam. En yeni iki kitabını ele almak üzere. “Kaplıcada Son Yaz” üçlemesinin ilk romanı Sandım Ki Göğün Cennet ve deneme kitabı Genç Meslektaşıma Mektuplar. (Eksik Parça Yayınları, 2021)

Farklı yazın biçimlerinin bir araya geldiği melez anlatılar ve katmanlı kurgular Andaç'ın şimdiki ilgi alanı. Çok sesli, çok renkli ve çok biçimli bir anlatı tarzının günümüz kurmaca edebiyatının yeni yolu olması gerektiğini düşünüyor. “Kaplıcada Son Yaz” üçlemesi bu bakışla kurulmuş bir roman dizisi. 1960’lardan bugüne, hatta daha da öteye, yaşanan bütün zamanların rengini toplamak istemiş. Merkezde, dört arkadaşın hikâyesi var. Genç Meslektaşıma Mektuplar ise, böyle kurmaca dünyalar yaratmak isteyenlerin yolculuklarına eşlik eden mektuplar. Aynı zamanda, Andaç’ın özgün bakışıyla, edebiyat dünyasını irdeleyen lezzetli denemeler.

Feridun Andaç: Erzurum doğumlu. Marmara Üniversitesi’ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Lise ve üniversitelerde edebiyat dersleri verdi, yaratıcı yazarlık seminerleri düzenledi. Gazetecilik ve editörlük yaptı. Dünya Kitap’ın kuruluşunda yayın yönetmenliğini üstlendi, Dünya, Cumhuriyet ve BirGün gazetelerinde yazdı ve halen edebiyathaber.net sitesinde yazılarına devam etmekte. Öykü, deneme, inceleme,  gezi ve biyografi türlerinde elliye yakın kitabı yayımlanan  Andaç,  Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü, Pen Yazarlar Derneği Onat Kutlar Edebiyat Ödülü ve Akademi Kitapevi Eleştiri ve Deneme Birincilik Ödülü sahibi. 

Nilüfer Kuyaş: İstanbul doğumlu, Robert Kolej mezunu. Amerika’da felsefe, Türkiye’de sosyal psikoloji okudu. BBC’de ve NTV’de program sunuculuğu, Milliyet’te ve Taraf’ta köşe yazarlığı yaptı. Yeni Baştan (2007) Ada’daki Ev (2011) ve Serbest Düşüş (2013) adlı üç romanı var. Başka Hayatlar (2012) ve Karasevda Kitabı (2015) adlı iki deneme kitabı da ödül aldı.

YouTube üzerinden ilk gösterim.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır