7 Temmuz 2021 Çarşamba 21:00
Hikâyemiz-Müziğimiz: Ne Münasebet
Onur Olgun, Serdar Avcıoğlu, Soner Odabaş
Moderatör: Ayşen Güven
Dayanışma Mevsimi
Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi olarak #Yaz2021 sezonumuzu pandemiden çıkış sürecinin hızlanacağı ümidiyle başlatırken, pandemi esnasında müziklerini icra etme imkânı kısıtlanan ve gerek sanatsal üretimden vazgeçmeme gerekse geçimlerini sağlama gayretini devletten hiçbir destek görmeksizin sürdüren müzisyen dostlarımızla buluşuyoruz.
Kıraathane'den Ayşen Güven'in koordinatörlüğünde, Mustafa Ünlü'nün çekimleriyle hazırladığımız "Müziğimiz Hikâyemiz" serisinin ilk buluşmasında Ne Münasebet ile birlikteyiz.
İlk albümünü yapmaya hazırlanan grup üyeleri kendi beste, söz ve düzenlemelerinden oluşan dört şarkı performansıyla karşımızdalar. Normalde ritim, davul ve enstrüman sololarıyla daha kendine has bir soundu olan şarkıları Ne Münasebet ilk defa İstanbul Edebiyat Evi için akustik olarak düzenleyerek çalıp söylüyor.
Grup üyeleri Onur Olgun, Serdar Avcıoğlu ve Soner Odabaş'ın bu akşam için mesajları şöyle:
2017 yılının Eylülünde grubumuzun adını Ne Münasebet koyarken "dayatılan kalıplara karşı; Ne Münasebet" şiarını kullandık. Bize 'bu iş böyle olmaz' dedikleri her şeye 'ne münasebet canım' diyebilmek için. Prova için para biriktirerek, enstrüman almak için garsonluk yaparak, amfi alabilmek için kuryelik yaparak, insanca yaşabilmek için insana dair hikâyeler anlatarak. Ve sürecin sonunda, yakın zamanda ilk albümümüzü paylaşacak olmanın gururunu yaşayarak geldik bu güne kadar. Size söyleyeceğimiz dört şarkımız da yaşadığımız tüm süreci, yani bir yandan âşık olup bir yandan da isyan eden hikâyeleri içinde barındırıyor. Geleceği kurmak için geçmişle hesaplaşarak.
Onur Olgun: Söz yazarı, aranjör, solist. 1994 Nisan, İstanbul doğumlu. Bülent Ecevit Üniversitesi Opera Ana Sanat Dalı ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Hafif Batı Müziği bölümlerinde müzik eğitimi aldı. Avusturya Mozerteum Üniversitesi öğretmenlerinden Prof. Boris Bakov ile birebir şan derslerinde bulundu. Dört yıl süreyle Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonunda kültür sanat editörlüğü yaptı. Aynı süre boyunca "Arka Bahçe" isimli programın sanat direktörü olarak çalıştı. Notre Dame De Paris müzikali ile yurtiçi ve yurt dışında sahnelerde yer aldı. Son yıllarda şan dersleri ve vokal koçluğu eğitimleri vermekle birlikte, kurucusu olduğu Ne Münasebet Band grubunda solist olarak yer almakta.
Serdar Avcıoğlu: Besteci, söz yazarı, aranjör, müzisyen. 1985 Tunceli, Hozat doğumlu. İlk orta ve lise eğitimini Tunceli'de tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi'nde çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri eğitimi aldı. Çocuk yaşta bağlama çalarak başladığı müzik serüveni 2008 yılında Velvele müzik grubunu kurarak profesyonel hâle büründü. Velvele ile sayısız konser ve etkinlikte bulunduktan sonra 2017 yılında Onur Olgun ile Ne Münasebet müzik grubunu kurdu.
Soner Odabaş: Müzisyen. 1996, İstanbul doğumlu. İlkokul ve ortaokulu bitirdikten sonra, lise döneminde ucuz bir klasik gitarla müziğe başladı ve okullar arası düzenlenen müzik yarışmalarıyla birlikte müziğe tutkuyla bağlandı. 2012'de ilk müzik grubuyla birlikte sahne almaya başladı. Daha sonrasında ses mühendisliği eğitimi alarak konserlerde görev yaptı ve 2016 yılında Antalya EXPO Deep Purple konseriyle birlikte profesyonel ses mühendisliği hayatına adım attı. 2020'de Ne Münasebet grubuna gitarist olarak dahil oldu.
Ayşen Güven: Gazeteciliğe 2007 yılında Hayat Televizyonu ve Evrensel Gazetesi'nde başladı. Aynı dönemde Evrensel Kültür Dergisi yayın kurulunda yer aldı. Hayat Televizyonu'nda kameramanlık, muhabirlik, politika-bölge editörlüğü ve kültür-sanat programı yapımcılığı ve sunuculuğu rollerini üstlendi. 2016 yılında en son adı Hayatın Sesi olan mecra KHK ile kapatıldı. Zaman zaman Radikal Kitap ve Gazete Müstehak'ta yazdı. 2017-2018 yılları arası DasDas adlı kültür-sanat mekanında çalıştı. NewsLabTurkey ve Inside Turkey’de haber ve röportajları yayınlandı. Şimdilerde Posta Kitap, Evrensel Gazetesi ve Yeni e Dergisi’nde yazı ve röportajları yayınlanmaya devam ediyor. Ayrıca Punto24 Bağımsız Gazetecilik Platformu çatısı altında bulunan ve Hrant Dink Vakfı hibesi ile sürdürülen Susma Platformu adlı kültür-sanatta sansür ve otosansür konulu projede koordinatörlük yapıyor. Aynı anda yaklaşık bir yıldır T24 haber sitesinin YouTube kanalı için sanat programı (video söyleşi) içeriği hazırlayıp sunuyor.
YouTube üzerinden ilk gösterim.