Nilüfer Kuyaş

 

17 Şubat Çarşamba 21:00

İstasyon

Moderatör: Nilüfer Kuyaş

Birgül Oğuz

Kitap Sohbeti

“Yetişkinlerin öngörülemez dünyası”nda, bir yetişkinle bir çocuğun imkansız dostluğu. Bu hikâyenin anlatıcısı, “doğru dürüst bağlanamamış herkes gibi” bir adada bir ada kadar yalnız. İşten çıkartılan bir akademisyen. Belki bu toplumdaki güvensizliğin hikayesi “İstasyon”. Birgül Oğuz ile yeni kitabını konuşuyoruz.

Birgül Oğuz: Kayıp ve yas üzerine hikayelerini topladığı Hah kitabıyla 2014 Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü’nü alan Birgül Oğuz, Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat lisans programını ve Kültürel İncelemeler yüksek lisans programını bitirdi. İlk kitabı Fasulyenin Bildiği (2007) Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’nü aldı. İstanbul’da bir adada yaşıyor. Son kitabı İstasyon Kasım 2020’de yayımlandı.

Nilüfer Kuyaş: İstanbul doğumlu, Robert Kolej mezunu. Amerika’da felsefe, Türkiye’de sosyal psikoloji okudu. BBC’de ve NTV’de program sunuculuğu, Milliyet’te ve Taraf’ta köşe yazarlığı yaptı. Yeni Baştan (2007) Ada’daki Ev (2011) ve Serbest Düşüş (2013) adlı üç romanı var. Başka Hayatlar (2012) ve Karasevda Kitabı (2015) adlı iki deneme kitabı da ödül aldı.

Katılmak için etkinlik başlangıç saatinde linke tıklayınız. Zoom Webinar ID: 983 7505 5658

Çevrimiçi. Zoom linki ve Webinar ID ile katılıma açık.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır