4 Aralık 2019 Çarşamba 19:00

İstanbullu Bir Rum Ailenin Mutfağı ve Anıları

Marianna Yerasimos

Yazar Sohbeti / Kitap İmzası

Hem buruk hem mutlu anılar, alışılmamış yemeklerle iç içe. Marianna Yerasimos “Tat anıları ile anıların tatlarının iç içe geçtiği bir hikâyedir” diye tanımlıyor nefis kitabını.

Kökleri Kayseri, İncesu’dan, Ürgüp/Sinasos’a kadar uzanan bir aile, kaderleri İstanbul’da kesişen eşsiz karakterler, “Yaya”/Babaanne Androniki’nin inanılmaz hikâyesi, “kayısı yahnisi”nden “vişneli tirit”e, ekşili köfte/“yuvarlakia”dan ünlü “kaygana”ya, vasilopitas, kurabiyedes gibi tatlılara kadar eşsiz sofralar, anne Atina’nın ziyafetleri ve değişen ruh halleri ile, bu kitap tam bir hayat anlatısı. İstanbul’un tarihinden ve bugününden bilmediğiniz yahut unuttuğunuz sayfalarda dolaşmaya davet ediyoruz sizi.

Belki bu sohbette kendi mutfağınızı ve anılarınızı da paylaşacaksınız. Hatta sizleri bir damak sürprizi bile bekliyor olabilir. Kaçırmayın.

 

Marianna Yerasimos: 1947 İstanbul doğumlu. İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunu. Çocuk eğitimi uzmanı. Kurucusu olduğu Gözlem Yayınları’nda 1973-1984 döneminde çocuk kitaplarının yanı sıra ağabeyi Stefanos Yerasimos’un ilk kitabı ve bir klasik olan Azgelişmişlik Sürecinde Türkiye kitabını yayımladı. İstanbul’un ilk uzmanlaşmış gravür galerisi olan Galeri Alfa’yı kurdu ve yönetti. 500 Yıllık Osmanlı Mutfağı kitabı üç dilde 13 baskı yaptı. Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü: Yorumlar ve Sistematik Dizin kitabı 2012’de “en iyi gastronomi kitabı” ödülünü kazandı.

 

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır