6 Ekim Pazar 11:00-16:00

Yeni Medya Belgeseli Atölyesi

Ersan Ocak

Atölye

Tünel Kültür ve Sanat Derneği’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ile birlikte düzenlediği Ersan Ocak ile Yeni Medya Belgeseli Atölyesi Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde gerçekleşiyor.

Bu atölye çalışması içinde, belgesel sinemanın sayısallaşan dünyada aldığı yeni biçimlere karşılık gelen “yeni medya belgeseli”ni anlamaya ve üretmenin yollarını aramaya başlayacağız. İlk olarak yeni medya belgeselinin alt türleri olan etkileşimli belgesel (e-belgesel), web belgeseli, veritabanı belgeseli ve diğerlerinin ayrımlarını tartışacağız. Sonra, yeni medya belgeselini tanımlamayacağız. Ardından da, üretilmiş örnekler üzerinden giderek yeni medya belgeselinin temel niteliklerini kavrayacağız. Atölye çalışmasının ikinci gününde, meselemiz “bir yeni medya belgeseli fikri nasıl üretilir” olacak. Bu fikri ürettikten sonra, bu fikre dayalı bir yeni medya belgeseli şeması tasarlayacağız...

Atölye konuya ilgi duyan herkese açıktır. Katılım için ad-soyad ve iletişim bilgilerinizi info@tunel.org.tr adresine ad-soyad ve iletişim bilgilerinizi iletmenizi rica ediyoruz.

İkinci Günün Programı

 

11:00 – 12:30    Birinci Oturum

Yeni medya belgeseli fikri nasıl geliştirilir?

12:30 – 14:30    Öğle Arası

14:30 – 16:00    İkinci Oturum

Yeni medya belgeseli şeması tasarımı

Ersan Ocak: ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun. ODTÜ’de Kentsel Politika Planlaması programından yüksek lisans, Bilkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden doktora derecesi aldı. ODTÜ'de, Medya ve Kültürel Çalışmalar Yüksek Lisans Programının kurucuları arasında yer aldı ve bu programda görsel kültür ve belgesel sinema dersleri verdi. Bilkent Üniversitesi, İletişim ve Tasarım Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışırken NewMedia_OpenLab’i kurdu. Halen TED Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde lisans, Mimarlık ve Kent Çalışmaları Programında yüksek lisans dersleri veriyor.

Lütfen önceden kaydolunuz.Katılım üst sınırına ulaştığımız için artık kayıt alamıyoruz. İlginize teşekkür ederiz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır