Seval Şahin

Çimen Günay Erkol

25 Şubat 2021 Perşembe 21:00

İsa’nın Güncesi’nde Hayat Denen Absürt Tiyatro

Çimen Günay Erkol

Seval Şahin

Edebiyat Tarihi Konuşmaları

Melih Cevdet Anday, İsa'nın Güncesi'nde (1974) acımasız bir toplumsal düzende, çıkara dayalı, yapmacık insan ilişkileri ile çerçevelenmiş bir adamın yalnızlığını konu edinir. İsa'nın yalnızlığı, insanlar arasındaki iletişimsizliğin keskinliğini gösterir ve iktidar ilişkilerinin gündelik hayata sinmesine vurgu yapar. Bir 12 Mart romanı olan İsa'nın Güncesi'ni, insan ilişkilerindeki hükmetme tutkusuna yaptığı vurguyla değerlendirecek ve sıradışı bir darbe romanı olarak ele alacağız.
 
Çimen Günay-Erkol: Doktorasını 12 Mart romanları üzerine olan teziyle Leiden Üniversitesi Edebiyat Çalışmaları Bölümü'nden aldı. İki yıl Japonya'da bağımsız araştırmacı olarak bulundu. 2008'den beri Özyeğin Üniversitesi'nde ders vermekte ve edebiyatta travma, tarih, erkeklik temelli araştırmalar yürütmektedir. 

Seval Şahin: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi. Edebî biçimlerin sosyolojisi, polisiye edebiyat ve edebiyatta gündelik hayat üzerine çalışmalar yapmaktadır. Açık Radyo’da “Günün ve Güncelin Edebiyatı” başlıklı bir program hazırlamakta ve sunmaktadır. Peyami Safa’nın Server Bedi Külliyatı ve Yakup Kadri külliyatının eleştirel basımları üzerine çalışmaktadır. Bağlam yayınlarından "Edebiyatın İzinde" serisi üst başlığı ile yayınlanan kitapların editörlerindendir. Yayımlanmış kitapları: Kültürel Sermaye, Kibar Hırsız ve Şehir (2011), Tanpınar’da Oyun (2013), Cinai Meseleler -Osmanlı-Türk Polisiye Edebiyatında Biçim ve İdeoloji- (2017), Talih, Tesadüf ve İrade- Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Romancılığı Üzerine Düşünceler- (2019).

Katılmak için etkinlik başlangıç saatinde linke tıklayınız. Zoom Webinar ID: 954 0522 6386

Çevrimiçi. Zoom linki ve Webinar ID ile katılıma açık.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır