25 Mayıs Cumartesi 13:00-15:30

Sevcan Tiftik ile Sürpriz Öyküler Atölyesi

Sevcan Tiftik

Kuir Atölye

Mayıs ayında her cumartesi, kuirlerin daralan sosyalleşme alanlarını genişletme, ifade olanaklarını arttırma, duygularını sağaltabilecekleri ve soluklanabilecekleri yeni alanlar yaratma motivasyonuyla SPoD (Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği) ile işbirliği içinde “Kuir Atölyeler” gerçekleştiriyoruz.

Yürütücülüğünü Sibel Kır, Karin Karakaşlı, Sevcan Tiftik ve Aslı Tohumcu’nun gerçekleştireceği bu atölyelerde; kurmacanın gücünden faydalanarak öykü, roman, tiyatro gibi farklı metinler üzerinden okumalar yapacak ve metinlerin kurduğu evrenlerin içinden nefes alabileceğimiz alanlar yaratacağız.

Kuir Atölyelerimizin üçüncüsünde, Sevcan Tiftik hangi yazar tarafından ve hangi yılda yazıldığını bilmediğimiz üç metne bakarken önce öykülerin bizlerde yarattığı hisleri, ardından hangi yıllarda, dönemde kimler tarafından yazılmış olabileceğini metindeki izler üzerinden tahmin etmeye çalışacağız. Tartışma yürütürken bu öyküleri Türkçe edebiyatın tarihsel seyri içerisinde konumlandıracağız. Sonrasında artık kimler tarafından, ne zaman yazıldığını öğrendiğimiz öyküleri çağrışımlarımız, fikirlerimiz, duygularımız, tahayyüllerimiz ve deneyimlerimizle birbirimize açacağız. Sizleri 3 öykünün bizlere sunduğu imkânları queer feminist perspektiflerden birlikte konuşmaya ve tartışmaya bekliyoruz. 

* Öyküler atölye gününde katılımcılarla paylaşılacaktır.

Sevcan Tiftik: Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği’den mezun oldu. Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’nden “Karşılaştırmalı Queer Okumalar: Kulin, Mungan ve Toptaş Metinlerinde Queer Potansiyeller” teziyle yüksek lisans derecesini aldı. Şu an Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji doktora programında “Cumhuriyet Sonrası Türkçe Romanda Sakat Erkeklik Deneyimleri” başlıklı tezinin yazım aşamasındadır.

Tiftik, Üniversiteli Kuir Araştırmaları Derneği’nde (ÜniKuir) Akademik Çalışmalar Koordinatörü olarak çalışmasının yanı sıra, Beykoz Üniversitesi’nde toplumsal cinsiyet ve insan hakları odağında dersler veriyor. DEMOS Araştırma Derneği’nde yönetim kurulu sekreteri ve araştırmacı olarak yer alıyor.

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır

Kaydolmak için tıklayınız