Sibel Kır

 

18 Mayıs Cumartesi 13:00-15:30

Sibel Kır ile Karin Karakaşlı’dan “Ölüm Öpücüğü” Atölyesi

Sibel Kır

Kuir Atölye

Mayıs ayında her cumartesi, kuirlerin daralan sosyalleşme alanlarını genişletme, ifade olanaklarını arttırma, duygularını sağaltabilecekleri ve soluklanabilecekleri yeni alanlar yaratma motivasyonuyla SPoD (Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği) ile işbirliği içinde “Kuir Atölyeler” gerçekleştiriyoruz.

Yürütücülüğünü Sibel Kır, Karin Karakaşlı, Sevcan Tiftik ve Aslı Tohumcu'nun gerçekleştireceği bu atölyelerde; kurmacanın gücünden faydalanarak öykü, roman, tiyatro gibi farklı metinler üzerinden okumalar yapacak ve metinlerin kurduğu evrenlerin içinden nefes alabileceğimiz alanlar yaratacağız.

Kuir Atölyelerimizin ikincisinde, Sibel Kır, Karin Karakaşlı’nın Asiye Kabahat’ten Şarkılar Dinlediniz adlı kitabından “Ölüm Öpücüğü” bölümünün metin analizini yapacağız. Kayıp, yas, kuir arzu ve aşkın sabit bir kimlikten çıkma eşiğini gösteren anlatı parçasını bir öykü olarak inceleyeceğiz. Kişinin sırları ve hakikatiyle yüzleşmesini, korkusu ve cesaretini, Antigone’nin kutsal suçu ve adalet talebiyle paralel işleyen öyküye çeşitli sorular yöneltecek, atölyenin okur merkezli yaklaşımla metni yeniden ve birlikte üretmesine çalışacağız.

* Okuma malzemeleri atölye gününde katılımcılarla paylaşılacaktır.

Sibel Kır: 1976 yılında Lüleburgaz’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde lisans ve yüksek lisansını tamamladı. 2007’den bu yana aynı üniversitede Türk Dili öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Gönüllü öğrencilerinin talepleri üzerine 2017’de bir okuma grubu kurdu. Dönemlik okuma listesine göre gerçekleştirdikleri düzenli toplantıları, pandemiyle gelen zorunlu kapanmaya kadar sürdürdü. Öykü ve roman türü üzerindeki çalışmalarında ağırlıklı olarak kadın yazarların eserlerine yer vermektedir. Sevgi Soysal, Tezer Özlü, Leylâ Erbil ve Karin Karakaşlı hakkındaki yazıları çeşitli derleme kitaplarda yayımlanmıştır.

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır

Kaydolmak için tıklayınız