Karin Karakaşlı

 

11 Mayıs Cumartesi 13:00-15:30

Karin Karakaşlı ile Ocean Vuong’un Dünyasına Yolculuk

Karin Karakaşlı

Kuir Atölye

Mayıs ayında her cumartesi, kuirlerin daralan sosyalleşme alanlarını genişletme, ifade olanaklarını arttırma, duygularını sağaltabilecekleri ve soluklanabilecekleri yeni alanlar yaratma motivasyonuyla SPoD (Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği) ile işbirliği içinde “Kuir Atölyeler” gerçekleştiriyoruz.

Yürütücülüğünü Sibel Kır, Karin Karakaşlı, Sevcan Tiftik ve Aslı Tohumcu’nun gerçekleştireceği bu atölyelerde; kurmacanın gücünden faydalanarak öykü, roman, tiyatro gibi farklı metinler üzerinden okumalar yapacak ve metinlerin kurduğu evrenlerin içinden nefes alabileceğimiz alanlar yaratacağız.

Kuir Atölyelerimizin ilkinde, yazar Karin Karakaşlı ile Ocean Vuong’un dünyasına yolculuk edeceğiz. Ocean Vuong’un Yeryüzünde Bir An İçin Muhteşemiz romanı ve Gece Göğünde Çıkış Yaraları adlı şiir kitabından seçme bölümler eşliğinde eleştirel okuma uygulaması yapacağız. Vuong’un edebiyat dünyasındaki paralel izlekler, metaforlar, kuir bakış açısı, şiirsel dil gibi pek çok farklı başlığı birlikte keşfedeceğimiz atölyede, Karin Karakaşlı kurguya dönük okuma teknikleri konusunda katılımcılara keyifli ve verimli bir alıştırma alanı sunması amaçlayacak. 

* Okuma malzemeleri atölye gününde katılımcılarla paylaşılacaktır.

Karin Karakaşlı: Şair, yazar. 1972’de İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nün ardından Yeditepe Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1998’de Öykü dalında Varlık dergisinin Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü’nü kazandı. Uzun yıllar Agos gazetesinde çalıştı. Radikal 2, Kültür Sanat Servisi, Gazete Duvar’da düzenli olarak yazan Karakaşlı’nın öykü, roman, araştırma, deneme, çocuk ve gençlik edebiyatı ile şiir alanındaki eserleri şunlardır: Başka Dillerin Şarkısı, Can Kırıkları, Müsait Bir Yerde İnebilir Miyim?, Ay Denizle Buluşunca, Benim Gönlüm Gümüş, Cumba, Türkiye’de Ermeniler: Cemaat, Birey, Yurttaş (İnceleme, Günay Göksu Özdoğan, Füsun Üstel ve Ferhat Kentel ile), Gece Güneşi, Her Kimsen Sana, Dört Kozalak, Yetersiz Bakiye, İrtifa Kaybı, Asiye Kabahat’ten Şarkılar Dinlediniz, Konaktakiler, İyi Geceler Luna, Uçan Kız Volante, Kenar Süsü. Karakaşlı halen P24’te yazmaktadır.

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır