Hasan Tahrawi

Mert Koçak

Zarife Akbulut

 

17 Ocak Çarşamba 19:00

Filistin Direnişi ve Pinkwashing

Hasan Tahrawi, Mert Koçak, Zarife Akbulut

Kuir Konuşmaları

 Filistinli gazeteci Hasan Tahravi, sosyalist feminist aktivist Zarife Akbulut ve sosyal antropolog Mert Koçak'ın konuşmacı olarak yer aldığı "Filistin Direnişi ve Pinkwashing" etkinliğinde; Filistin direnişinin tarihsel ve güncel yüzleri, İsrail'in insanlık suçlarını gerekçelendirirken LGBTİ+ mücadelesini nasıl araçsallaştırdığı ve Pinkwashing kavramının veçheleri konuşulacak.

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi ve SPoD işbirliğinde gerçekleştirilecek etkinliğimize bekliyoruz. 

Hasan Tahrawi: Filistin Gazze'de doğdu. Türkiye'de yaşıyor. Lübnan'dan yayın yapan Manar TV'de muhabirlik ve gazetecilik yaparak yaşamına devam etmekte. 

Mert Koçak: Ulusötesi göç çalışmaları, queer göç çalışmaları ve sosyal politika, hukuk ve bürokrasi antropolojisi ile ilgilenen bir sosyal antropologdur. Central European University'den (CEU) yazdığı "Göç Endüstrileri ve Queer Göçün Ulusötesi Yönetişimi: Türkiye'de Cinsellliğin ve Toplumsal Cinsiyetin Bürokratikleşmesi" tezi ile doktora derecesini kazandı. Ayrıca London School of Economics and Political Science'tan İnsan Hakları alanında, CEU'dan Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları alanında yüksek lisans derecelerine sahip. Hafıza Merkezi'nde proje koordinatörü olarak çalışmakta.

Zarife Akbulut: Sosyalist feminist bir aktivist olarak hem LGBTİ+ hareketi hem de feminist hareketle birlikte uzun yıllardır mücadele yürütmekte. Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği'nde Siyasal Katılım Koordinatörü olarak çalışmakta.

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır