Nazım Hikmet Richard Dikbaş

12 Ocak Cuma 18:00

Herkes Heyecanlanır Sanmıştım

Nazım Hikmet Richard Dikbaş

Sergi Açılışı

“Bu cümleyi en az iki türlü anlayabiliriz. Birincisi şöyle: Beni heyecanlandıran bir olay var, belli ki ‘herkes’te, çoğu kişide, aynı etkiyi uyandırmamış. Bu da bende belki bir hayalkırıklığı yaratmış, belki de bu olaya dair olumsuz ama serinkanlı bir gözlem yapıyorum. Hatta belki ikisi birlikte, serinkanlı bir hayalkırıklığı yaşıyorum.

İkinci anlama gelirsek: Bu sefer konu heyecanlanmanın, heyecanın kendisi. İnsanın temel özellikleri, asal duyguları, dünyada olup biten karşısında gösterdiği tepkiler, yaratıcılığa giden yolun tepkileri neler? Heyecan bunlardan biri değil mi, heyecanlanarak tekrar tekrar bulmuyor muyuz kendimizi? O heyecanlanmayan herkese gelince, o herkes, sakin de değildir. Çünkü heyecanı bilmeyen sukûnetin de ancak dış yüzeyinden haberdardır. Heyecanlanmayan sakin de kalamaz.”

Nazım Hikmet Richard Dikbaş'ın “Herkes Heyecanlanır Sanmıştım” sergisini 12 Ocak-16 Şubat tarihleri arasında Pazar hariç her gün 11:00-19:00 saatleri arasında Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nin 1. katında gezebilirsiniz.

Nazım Hikmet Richard Dikbaş: 1973’te doğdu. Beyoğlu’nda yaşıyor. Geçimini çevirmenlik yaparak sağlıyor. “Herkes Heyecanlanır Sanmıştım” altıncı kişisel sergisi.

***

What excites us? What brings about a state of calm? Nazım Hikmet Richard Dikbaş’s 6th solo exhibition “Herkes Heyecanlanır Sanmıştım” departs from such seemingly simple questions to embark on a quest to unravel the everyday, the left-unexpressed, and ultimately, the human condition. At Kıraathane/İstanbul Edebiyat Evi from 12 January to 16 February 2024.

Nazım Hikmet Richard Dikbaş was born in 1973. He lives in Beyoğlu, Istanbul. He works as a translator.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır