Mehmet Erkurt

 

 

6 Ocak Cumartesi 13:00

Siyah Poşet Kitap Kulübü / Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise

Mehmet Erkurt

Kitap Kulübü

Kış sezonu boyunca her ayın ilk cumartesi günü, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun poşete soktuğu kitapları gündeme getirmek için Siyah Poşet Kitap Kulübü’nde buluşuyoruz. Susma Platformu ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz bu okuma kulübünde, muzır ilan edilen bu kitapların neden ve nasıl okunması gerektiğini, okuyucuya aslında ne sunduklarını ve bu kitaplarda iktidarı korkutanın ne olduğunu masaya yatırıyoruz.  

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun yazarı da yayıncıyı da muhatap almadan imza attığı sansür vakaları giderek ifade ve yayınlama özgürlüğünü engelleyen ahlakçı ve yasakçı bir hal alırken, edebiyata sahip çıkıyoruz!

Siyah Poşet Kitap Kulübü’nde gündeme getireceğimiz ilk kitap, Güldünya Yayınları tarafından Kasım 2018’de yayınlanan Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise. Christine Baldacchino’nun yazdığı, Isabelle Malenfant’ın resimlediği ve Deniz Özülke’nin Türkçeye çevirdiği Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise, Moria adında bir annesi, Moo adında bir kedisi olan ve süslenmeyi çok seven Morris’in hikayesini anlatıyor. Sınıf arkadaşlarının onlardan farklı olduğu için alay ettiği Morris bu durumla baş etmenin yolunu elbette buluyor. 

Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise'yi alandan bir uzmanla, editör Mehmet Erkurt’la konuşuyoruz. Kulübe katılmak için kitabı okuma şartı aramıyoruz ama okunsa daha güzel olacağını düşünüyoruz.

Mehmet Erkurt: 1983'te İstanbul'da doğan Mehmet Erkurt, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Günışığı Kitaplığı’nda basınla ilişkiler, sosyal medya ve tanıtım içerikleri üzerine yoğunlaştı; yayınevinin gençlik kitapları markası ON8’in editörlüğünü üstlendi. Boğaziçi Üniversitesi Yazılı Çeviri Bölümü'nde yüksek lisansa başladı. Fransızca’dan roman, İngilizce’den makale çevirileri yaptı. Bugün editör olarak çalıştığı Can Çocuk Yayınları’nda yayın yönetmeni yardımcılığı görevini sürdürüyor. Sevim Ak’ın kurduğu Ev Kütüphanemiz'de gençlerle ve çocuklarla gönüllü kitap kulüpleri yürütüyor. Kitaplar üzerine yazsa da, en çok okumayı seviyor.

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır