Aslı Tohumcu

Serkan Gülpınar

22 Mayıs Cumartesi 21:00

Kaminsky Gençlerle: Dünyayı Değiştiren Sanat

Moderatörler: Aslı Tohumcu - Serkan Gülpınar

Ilya Kaminsky

Atölye

8 Mayıs'ta Kitap Sohbeti'mize konuk olan Ilya Kaminsky bu kez Genç Okurlar Genç Yazarlar Programımızın katılımcılarıyla buluşuyor.

Programın yürütücüleri Aslı Tohumcu ve Serkan Gülpınar'ın moderatörlüğünde, atölyeye devam eden 17-25 yaş grubundaki genç okurlarla yazarlar Ilya Kaminsky'ye hem atölye kapsamında okudukları Sağır Cumhuriyet özelinde sorular yöneltecekler hem de 2019 yılında BBC tarafından "Dünyayı Değiştiren 12 Sanatçı" arasında gösterilen şairle sanatın dünyayı değiştirip değiştiremeyeceğini tartışacaklar.

 

Ilya Kaminsky: 1977'de, o dönem SSCB sınırları içindeki Odessa'da, Yahudi bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Dört yaşındayken geçirdiği kabakulak hastalığı ertesinde işitme güçlüğü yaşamaya başladı. İlk şiirlerini Odessa'da Rusça yayımladı. 1993'te ailesiyle birlikte Ukrayna'daki anti-Semitizmden kaçarak ABD'ye yerleşti. 1994'ten itibaren şiirlerini İngilizce yazmaya başladı. Dünyaca ün kazanmasını sağlayan iki şiir kitabı Dancing in Odessa (Odessa'da Dans Etmek) ve Deaf Republic'i (Sağır Cumhuriyet) İngilizce yazdı. Words Without Borders ve Poetry International'ın şiir editörü olarak çalışıyor, çeviriler yapıyor, edebiyat çevirilerinin yaygınlaşması için çeşitli program ve girişimlere öncülük ediyor.  

 

Çevrimiçi. Zoom linki ve Webinar ID ile katılıma açık.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır