İpek Şahbenderoğlu

Seval Şahin

 

26 Şubat Çarşamba 19:00

Sevgi Soysal ve Tante Rosa’da Yaşama İştahı

Seval Şahin

İpek Şahbenderoğlu

Edebiyat Tarihi Konuşmaları

Sonbahar 2019 sezonunda başlattığımız Edebiyat Tarihi Konuşmaları serimiz Kış 2020 sezonumuzda da sürüyor. Sevgi Soysal edebiyatının en güzel eserlerinden Tante Rosa’yı, yaşama coşkusuyla ve hayata tutunmakta, yaşamakta ısrar eden karakteriyle ele alacağımız bu konuşmaya edebiyatta hayat bulan bütün okurları bekliyoruz.

İpek Şahbenderoğlu: 1984 İstanbul doğumlu. MSGSÜ Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans ve yüksek lisans derecesi aldı. Aynı üniversitede doktora eğitimine devam ediyor. Sevgi Soysal’ın 1970’lerdeki gazete yazılarını derlediği Türkiye’nin Kalbi, Kabul Günleri; Sevgi Soysal edebiyatı üzerine araştırma ve makalelerini içeren İsyankâr Neşe: Sevgi Soysal Kitabı (Seval Şahin ile); Sevgi Soysal’ın TRT dönemi yazılarını ve radyo oyunlarını içeren Venüslü Kadınların Serüvenleri, TRT Günleri ve Sevgi Soysal’ın kitaplaşmamış metinlerini derlediği Tekliğin Türküsü (Funda Soysal ile) adlı kitapları var.

Seval Şahin: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi ve Açık Radyo’da “Günün ve Güncelin Edebiyatı” programının yapımcı ve sunucusu. Peyami Safa’nın Server Bedi adıyla yazdığı külliyatının tamamlanmasına uğraşıyor, ayrıca Didem Ardalı Büyükarman ve Banu Öztürk ile Yakup Kadri Karaosmanoğlu külliyatının eleştirel basımları için çalışıyor.

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır