Aslı Tohumcu

Serkan Gülpınar

2 Şubat Cumartesi 11:00-16:00

Genç Okurlar Genç Yazarlar Programı

Aslı Tohumcu - Serkan Gülpınar

Atölye

Kıraathane’nin İstanbul Edebiyat Evi olarak yeni yerinde yeni hayatına başlamasından önce de yürüttüğümüz bu program, lise çağındaki gençleri yazar ve eğitmenlerin moderatörlüğünde okumaya, yazmaya, eleştirmeye, editörlüğün ve yayıncılığın inceliklerini öğrenmeye teşvik eden bir atölye. İkişer aylık bölümler halinde toplam altı ay devam edecek bu programı başarıyla tamamlayan katılımcılar sertifikalarını alıyor ve yazdıklarını yayınlama imkânı elde ediyorlar. Amaç bunları yaparken, hak temelli bir yaklaşımla, her türlü ayrımcılığa karşı eşitlikçi bir duruşu, kelimelerin değerini bilen ve ifadenin özgürlüğüne inanan bir yaklaşımı içselleştirmek.

Aslı Tohumcu: Aralık 1974’te Leverkusen’de doğdu, Bursa’da büyüdü. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü; çeşitli yayınevlerinde editörlük, TRT 2’de sunuculuk ve danışmanlık yaptı; kitap ekleri çıkardı. 2003’te Abis, 2006’da Yok Bana Sensiz Hayat, 2010’da Şeytan Geçti ve Taş Uykusu, 2014’te Ölü Reşat, 2017’de Sevil de Sevme, 2018’de Durmadan Leyla adlı kitapları yayımlandı. 2015’te Kutlukhan Kutlu ile Güçoburlar adlı derlemeyi hazırladı. Kitapları çeşitli dillere çevrilen Tohumcu’nun birçok öykü ve çocuk kitabı bulunuyor. Kızı Tomris’le İstanbul’da yaşıyor.

Serkan Gülpınar: 1980'de doğdu. İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü bitirdi. 2006'dan beri öğretmenlik yapıyor. 2008'de "Düşlerin Fısıltısı" adlı ilk öyküsüyle Ümraniye Belediyesinin açtığı öykü yarışmasında mansiyon kazandı. İstanbul'da yaşıyor. 

15-19 yaş arası teyitli katılımcılar için.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır