Leyla Neyzi

Somnur Vardar

12 Ocak Cumartesi 11:00-17:00

Aile Albümünden Belgesel Yapmak

Leyla Neyzi - Somnur Vardar

Atölye

Albümler, vesikalar, kaydı solmuş fotoğraflar ve sesler. Ya da hiç kaydedilmemiş olanlar. Bir aile albümünüz olmayabilir, hattâ bir aileniz bile olmayabilir. Yine de anlatacak bir hikâyeniz, yakınınızdaki yaşamlardan merak ettikleriniz, dinlemek istedikleriniz vardır. Bu atölyede sizden, ailenizden, yakın çevrenizden ulaşılabilir anlatıları ve belgeleri sözlü tarih metodu ile toplamayı ve bir belgesel formuna dönüştürmeyi, interaktif bir ortamda öğreniyor ve tartışıyoruz.

İlk dört buluşmasını Sonbahar sezonumuzda gerçekleştiren atölyemizin son iki buluşması bu haftasonu...

Leyla Neyzi: Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Kültürel Çalışmalar Programı öğretim üyesi. Stanford (Kültürel Antropoloji) ve Cornell'de (Gelişme Sosyolojisi doktorası) okudu. Araştırma ve yayın alanları: sözlü tarih, hafıza çalışmaları, gençlik çalışmaları, kimlik, öznellik, milliyetçilik, azınlıklar. 

Somnur Vardar: Boğaziçi Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okudu. Yüksek lisansını New School for Social Research'de Medya Çalışmaları programında tamamladı. Çok sayıda belgeselin metin yazarlığı, yapımcılık ve yönetmenliğini üstlendi. Yeditepe Üniversitesi'nde Belgesel Sinema dersleri verdi, çeşitli STK'lar ve üniversitelerde belgesel atölyeleri yaptı. Bağımsız belgesel yönetmeni ve kurgucusu olarak çalışıyor.

Sadece teyitli katılımcılar için.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır