Murat Berk

Melih Kara

Çağdaş Erdoğan

Karin Karakaşlı

 

1 Ekim 2018 Pazartesi 19:00

Kıraathane’ye Hoşgeldiniz!

Açılış

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi'nin açılışını dostlarımızla birlikte yaparken, evimizin odalarını fotoğraflar, kelimeler ve müzik dolduruyor.

Çellistanbul’u Dinliyoruz

Murat Berk – Melih Kara

Müzik

Air (J.S.Bach), Mi minör Çello Sonatı (Vivaldi), İki Çello için Sonat (Boccherini) ve çello için yazılan süitlerden seçmeler.

Murat Berk: İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda viyolonsel sanatçısı. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun. 1993’te İsviçre’de Cenevre Konservatuvarı’na kabul edildi, Mstislav Rostropovich, Misha Maisky, Janos Starker gibi ünlü çellistlerin kurslarına katıldı. Lozan Orkestrası, Tibor Varga Oda Orkestrası ve Cenevre Oda Orkestrası ile çalıştı. 2002’de Çellistanbul kuartetini kurdu. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda çellist.

Melih Kara: Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Çellistanbul viyolonsel kuarteti üyesi. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun. Cenevre Konservatuvarı virtüozite sınıfını Birincilik Ödülü ve Pierre Fernex özel ödülü alarak tamamladı. Suisse Romande Orkestrası, Bienne Orkestrası, Cenevre Oda Orkestrası, Lozan Orkestrası ve Tibor Varga Festival Orkestrasında görev aldı.

Çağdaş Erdoğan’ın Savunmasıdır: Gelecek Uzun Sürer

Sergi

Çağdaş Erdoğan’ın fotoğraf sergisi 19 Ekim’e kadar hafta içi her gün 14:00-19:00 arasında gezilebilir.

Karin Karakaşlı – Çağdaş Erdoğan

Konuşma

Çağdaş Erdoğan: 1992'de doğdu. Fotoğraf ve video hikâyeleri üretiyor. Üretimleri birçok farklı uluslararası platformda ve yayınlarda yer aldı. Hikâyelerinde çoğunlukla kişisel yolculuğu üzerinden toplumsal sorunları ele alıyor.

Karin Karakaşlı: Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'nün ardından Yeditepe Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı, aynı üniversitede ders verdi. Çok sayıda roman, deneme ve çocuk kitabı var. Uzun süre Agos'ta çalıştı, düzenli olarak Gazete Duvar’da yazıyor.

Sadece davetli katılımcılar için.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır