Gülşah Şenkol

19 Ocak 2022 Çarşamba 21:00

Cafe Fernando

Cenk Sönmezsoy

Moderatör: Gülşah Şenkol

Gastronomi Konuşmaları

Gastronomi Konuşmaları serimizde Cafe Fernando yemek blogunun yaratıcısı Cenk Sönmezsoy'la buluşuyoruz bu akşam.
 
Gülşah Şenkol'un moderatörlüğündeki bu sohbette, Cenk Sönmezsoy'la Cafe Fernando deneyimi ve 15. baskısına ulaşan ilk kitabı Cafe Fernando: Bir pasta yaptım, yanağını dayar uyursun üzerinden gastronomik hassasiyetlerimizi ve yemek pişirirken iyi ve doğru malzeme, doğru ölçü, doğru kalıp kullanma gibi kuralları, ayrıca vanilya özütü ile vanilinin farkından San Francisco'da nerede ne yeneceğine ve Kasımpaşa Kastamonu pazarına saat kaçta gitmek gerektiğine kadar mutfağa dair ne varsa konuşacağız.
 
Sizleri ve sorularınızı da bu lezzetli sohbete bekliyoruz!
 
Cenk Sönmezsoy: 2006 yılından beri İngilizce ve Türkçe olarak yayımlanan Cafe Fernando adlı blogun sahibi ve aynı isimde basılan yemek kitabının yazarı ve fotoğrafçısıdır. Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünden mezun. University of San Francisco’da MBA programını tamamladıktan sonra San Francisco ve Türkiye’de halkla ilişkiler, pazarlama ve reklamcılık sektörlerinde çalıştı. Bloğu dört yaşına girdiğinde kurumsal hayatına son verip kariyerine tam zamanlı blog yazarı olarak devam etti. İlk kitabı Cafe Fernando – Bir pasta yaptım, yanağını dayar uyursun, 2014 yılında yayımlandı. Bu yıl 15. baskısını yapan kitap, Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülleri’nin blogger kategorisinde "Dünyanın En İyisi" ödülünü aldı. Kitabın İngilizce versiyonu olan The Artful Baker – Extraordinary Desserts From an Obsessive Home Baker, 2017 senesinde New York’taki Abrams yayınevi tarafından Amerika, İngiltere ve Kanada’da yayımlandı. Times gazetesi tarafından “Dünyanın En İyi 50 Yemek Blogu'ndan biri” seçilen Cafe Fernando, Saveur ve Gourmet dergileri tarafından birçok ödüle layık görüldü.  
 
Gülşah Şenkol: Doktorasını 2019 yılında Ohio State Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Ortadoğu'da karşılaştırmalı feminizm üzerine aldı. Sırasıyla Wisconsin-Madison Üniversitesi, Kahire Amerikan Üniversitesi (AUC) ve Princeton Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Şu anda Orient-Institut Istanbul’da (OII) doktora sonrası bursiyeri olarak tezinin kitap olarak basılması hazırlıklarını sürdürüyor. Orient Institut’taki pozisyonu öncesinde Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) ve İsveç Araştırmaları Enstitüsü’nde (SRII) doktora sonrası bursiyeri olarak çalışmalarını sürdürdü. Koç Üniversitesi ve Ohio State Üniversiteleri’nde Edebiyatta Kadın ve Cinsiyet, Modern Cinsellik Tarihi, Modern Ortadoğu Tarihi, Tarihte İslam, Politika ve Toplum dahil birçok lisans dersi verdi. Akademik olarak yürüttüğü çalışmaların daha toplumsal boyutta yansımaları üzerine K24'te yazılar yazıyor. Bir yandan da “Ready by Four” adlı yeni kurduğu yemek blogu ile ilgileniyor.
 
Katılmak için etkinlik başlangıç saatinde linke tıklayınız.
Webinar ID: 889 7750 4498
 

Çevrimiçi. Zoom linki ve Webinar ID ile katılıma açık.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır