Serdar Soydan

13 Şubat Salı 19:00

Pembe Bellek: Seksenler ve Lubunyalar

Serdar Soydan

Sohbet

Doksanlar, Türkiye Lubunya Özgürleşme Hareketi için milat kabul edilir. Lambdaistanbul ve Kaos GL gibi, bugün halen varlıklarını sürdüren derneklerin temelleri doksanların başında atılmıştır. Ancak seksenli yıllarda lubunya var oluşu ve mücadelesine dair çok az kaynağa erişilebilir.

Oysa seksenler, bilinç oluşumu ve birlik duygusunun inşası açısından önemlidir. Derinlemesine bir araştırmayla 1980-90 arasında dikkate değer pek çok şeyin meydana geldiği görülecektir.

Bu sunum, 1980-90 arasını merkeze alacak ve bu yıllar içerisinde lubunya var oluşuna dair yaşanan, basına yansıyan pek çok şeyi kayda geçirecektir. Böylece önemli bir tarihsel bilinç, bellek yaratılacak, yeniden hatırlatılacaktır. 

Serdar Soydan: 1980, İstanbul doğumlu. Sinema-TV ve Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı. Televizyon dizilerinin senaryo ekiplerinde çalıştı. Bilge Karasu, Nezihe Meriç, Suat Derviş, Mehmet Rauf, Peyami Safa ve İskender Fahrettin Sertelli gibi pek çok yazarın "bilinmeyen" eserlerini yayına hazırladı. Gölgede kalanların, unutulan ve unutturulanların izini sürmeye, "öteki"ler hakkında yazmaya, bu yazıları farklı mecralarda yayınlatmaya devam ediyor.

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır