Sîpan Haco

4 Kasım Cumartesi 14:00-17:00

Diyarın Dilleri: Kürtçe (Kurmancî) -- A1.1 (Kıraathane binasında)

Sîpan Haco

Atölye

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nin “Diyarın Dilleri Programı”na 2023 Sonbahar sezonunda, buluşmalarını A1.1 (Kurmancî) çevrimiçi, A1.1 (Kurmancî) Kıraathane binasında, A1.2 (Kurmancî) çevrimiçi ve A1.1 (Zazaca) çevrimiçi gerçekleşecek dört ayrı grup hâlinde devam ediyoruz.

İstanbul Kürt Enstitüsü Kürtçe eğitmenliği sertifikası sahibi Sîpan Haco’nun rehberliğinde A1.1 (Kurmancî) başlangıç seviyesinde alacağımız Kürtçe eğitiminde, sırasıyla şu konuları işleyeceğiz:

KURMANCÎ A1.1 -  SEVİYESİ

— Temel ihtiyaçların karşılanmasını amaçlayan tabirleri ve genel ifadeleri öğrenme;

— Kendini ve başkalarını tanıtma, aile ve kişinin nerede yaşadığı, tanıdığı insanlar ve sahip olduğu şeyler gibi bilgilere dair sorular sorma, bu sorulara cevap verebilme; rutin, gündelik hayat ve hobileri anlatabilme.

— Günlük konuşma konuları kapsamında basit diyaloglar.

— Genel gramer konuları

— Okuma, yazma, gramer, kelime egzersizleri, dinleme, konuşma aktiviteleri, yani öğrenmeyi kolaylaştıran tüm fonksiyonları kullanarak teorik bilgiyi geliştirmek ve pratiğe geçirmek.

Atölyeye katılmak isterseniz, lütfen linkteki formu doldurun. 

Sîpan Haco: 1983 Urfa - Siverek doğumlu. Ortaokul ve liseyi Siverek'te okudu. 2000’de Antalya'da turizm sektöründe çalışmaya başladı. 2002’de İstanbul'a yerleşti ve 2010’da İstanbul Kürt Enstitüsü’nde Kürtçe eğitimine başladı. 2014’te Kürtçe eğitimini tamamlayıp eğitmen belgesi aldı ve kurum bünyesinde Kürtçe öğretmenlik yapmaya başladı. 6 Mart 2017’de açılan Kürt Araştırmaları Derneği’nin kurucu üyesi oldu. Halen aynı kurumda yöneticilik yapmakta, eğitim ve yayın organlarında çalışmaktadır.

Sadece teyidli katılımcılar için ve ücrete tabi.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır