17 Haziran 2023 Cumartesi 13:00
Genç Okurlar Genç Yazarlar Programı: “Aşkın Her Türlüsü”
Aslı Tohumcu - Suzan Demir
Atölye
Genç Okurlar Genç Yazarlar programımıza Eylül ayında “Aşk İçinde” diyerek başladık ve bu bağlamda belirlediğimiz metinleri okuyup değerlendirdik. Programımızı detaylandırmak için atölyemize queer teori çalışmalarıyla devam ediyoruz. 1990’lardan günümüze giderek genişleyen bağlamı içinde cinsellik, toplumsal cinsiyet, arzu terimleri ekseninde tartışmalar üreten queer teori hem ülkemizde hem de dünyada çeşitli tartışmaları derinleştirmektedir. “Öteki” olarak adlandırılan, dışlanan tüm kimlikleri hem sahiplenme hem de o kimliklere dair normları sorgulayan bir duruş sergileyen queer teori yalnızca toplumsal cinsiyet çalışmaları alanında değil sanat, edebiyat gibi alanlarda da yenilikçi tartışmalara yol açmıştır. Bahar döneminde queer teoriye giriş niteliğinde makaleler okuyarak başlıyoruz. Bunu yaparken de inşa edilen tüm kimliklerin normlarını, neden öteki olduklarını, cinsiyet kavramının akışkanlığını ve muğlaklığını tartışacağız. Politikada, sanatta, akademik alanlarda yeniden ve yepyeni bir şekilde aşk içinde yolumuza devam edebilmek için queer teorinin imkânlarını öğreneceğiz.
Okumanın dışında yoğun bir yazma faaliyeti de içeren atölyemize toplam katılım ücreti 100 TL'dir. Cumartesi günleri saat 13:00'te Kıraathane binasında yüzyüze gerçekleşecek atölye oturumlarına düzenli katılım gösterenlere, sezon sonunda sertifika verilecektir.
Atölyeye katılmak isterseniz, lütfen linkteki formu doldurun.
Aslı Tohumcu: Aralık 1974’te Leverkusen’de doğdu, Bursa’da büyüdü. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü; editörlük, metin yazarlığı ve danışmanlık yaptı; kitap ekleri çıkardı. 2003’te Abis, 2006’da Yok Bana Sensiz Hayat, 2010’da Şeytan Geçti ve Taş Uykusu, 2014’te Ölü Reşat, 2017’de Sevil de Sevme (Seyhan Argun’un çizgileriyle), 2018’de Durmadan Leyla ve 2020’de Kötü Kalp adlı kitapları yayımlandı. Kutlukhan Kutlu ile 2015’te Güçoburlar adlı derlemeyi ve 2018’de İstanbul: 2099 adlı antolojiyi hazırladı. Çeşitli derlemelere öyküleriyle katkıda bulundu. Çocuklar için Bolbadim Günlükleri, Eksimus Serüvenleri, Karadankaçanlar, Dünyayı Döndüren Kız, Üç, İkiii, Birr, Ateş!, Hışır Hışır Kırt Kırt, Herkesin Evine Döndüğü Gün, Benim Babam Kötü Örnek ve Öyle Değil, Böyle adlı kitapları yazdı.
Suzan Demir: Ağustos 1991’de Adana’da doğdu. Anadolu Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı okudu. 2016 yılından beri öğretmenlik yapıyor. Kadınlarla ve çocuklarla ilgili sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalıştı. Edebiyatın, kitapların ve hikâyelerin peşinden gitmeye devam ediyor.
18-25 yaş arası teyitli katılımcılar için.