Ahmet Soysal

26 Eylül 2022 Pazartesi 19:00

Fenomenoloji ve Açılımları: Ricoeur ve Derrida

Ahmet Soysal

Felsefe Konuşmaları

Ahmet Soysal'ın Kıraathane'deki "Fenomenoloji ve Açılımları" konuşma dizisinin üçüncü ve son bölümüne davetlisiniz bu akşam.

Bu bölümde Paul Ricoeur'ün fenomenoloji esinli hermenötik felsefesi ile Jacques Derrida'nın 1960'ların sonlarında dekonstrüksiyon diye adlandırıp, merkezine Husserl ile bir tartışmayı yerleştirdiği, felsefe tarihi ve edebiyat okumaları ağırlıklı düşünce yolu soru konusu edilecek. 

Ahmet Soysal: 1957, İstanbul doğumlu. 1976’ya dek İstanbul, Paris, Brüksel ve Beyrut’ta yaşadı. 1982-1995 arası Beyaz dergisini çıkardı. Artaud’dan, Bonnefoy’dan, André du Bouchet’den, Merleau-Ponty’den çeviriler yayımladı. Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı Fransızcaya çevirdi. Paris’te École Normale Supérieure’de 1992-1996 arası fenomenoloji konferansları sundu. Edebiyat ve felsefe üzerine birçok kitap yazdı.

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır