Ayşen Güven

17 Kasım 2021 Çarşamba 19:00

Ne Mutlu Eşitim Diyene!

Necmiye Alpay - Ayhan Kaya - Foti Benlisoy- İştar Gözaydın

Moderatör: Ayşen Güven

Kitap Sohbeti

Kıraathane Kitapları'ndan Kasım 2021'da yayımlayacağımız Ne Mutlu Eşitim Diyene: Milliyetçilik Tartışmaları kitabı, burada İstanbul Edebiyat Evi'nde tam bir yıl önce başlattığımız bir konuşma serisine paralel olarak kaleme alınmış 23 makaleden oluşuyor.

Bu akşam, kitapta makaleleri olan Necmiye Alpay, Ayhan Kaya, İştar Gözaydın ve Foti Benlisoy'la İstanbul Edebiyat Evi ekibinden Ayşen Güven'in moderatörlüğünde buluşup, 2021 dünyasında milliyetçiliklerin kimlere neler ettiğini konuşacağız.   

Necmiye Alpay: 1946 doğumlu. Mülkiyeli. Dilci, denemeci. Üçü dil, ikisi edebiyat ve şiir alanında olmak üzere beş kitabı var. Çeşitli çeviriler de yaptı.

Ayhan Kaya: Sosyal Bilimci. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü öğretim üyesi. Avrupa Kültürlerarası Siyaseti Jean Monnet Kürsüsü Başkanı, Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi Direktörü ve Bilim Akademisi üyesi.

İştar Gözaydın: Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde; lisansüstü çalışmalarını Fulbright bursu ile, Georgetown University ve New York University School of Law’da tamamladı. 1983'te başladığı akademik kariyerinde 1992’de doktor, 1997’de doçent, 2006’da profesör ünvanlarını aldı. 2017 Oslo Üniversitesi, Lisl and Leo Eitinger İnsan Hakları Ödülü’ne layık görüldü. Kurucuları arasında yer aldığı Açık Radyo’da 1995’ten bu yana müzik ve hukuk konulu programlar hazırlayıp sunuyor. Aralık 2017’den beri Medyascope’da  haftalık Femfikir programının katılımcıları arasında. 

Foti Benlisoy: 1976 İstanbul doğumlu. Fener Rum Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Lisansüstü çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesinde Türk Ortodoks Kilisesi ve Papa Eftim teziyle, Doktorasını ise aynı üniversitede Küçük Asya seferinde Yunan askerlerin ideolojik tutumlarıyla ilgili çalışmasıyla tamamladı. Uzun zamandan beri çevirmen ve editör olarak birçok yayınevi ve dergiyle çalışmaktadır.

Ayşen Güven: Gazeteciliğe 2007 yılında Hayat Televizyonu ve Evrensel Gazetesi'nde başladı. Aynı dönemde Evrensel Kültür Dergisi yayın kurulunda yer aldı. Hayat Televizyonu'nda kameramanlık, muhabirlik, politika-bölge editörlüğü ve kültür-sanat programı yapımcılığı ve sunuculuğu rollerini üstlendi. 2016 yılında en son adı Hayatın Sesi olan mecra KHK ile kapatıldı. 2017-2018 yılları arası DasDas adlı kültür-sanat mekanında çalıştı. Punto24 Bağımsız Gazetecilik Patformu bünyesinde yer alan Susma Platformu adlı kültür-sanatta sansür ve otosansür konulu projedeki görevini tamamladı. Kıraathane İstanbul Edebiyatevi'nde etkinlik kürasyonu ve moderatörlük çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca T24 haber sitesinin YouTube kanalı için sanat programı (video söyleşi) içeriği hazırlayıp sunmayı da sürdüyor.

Covid-19'a karşı iki aşısını da tamamlamış katılımcılara açıktır. Girişte HES kontrolü yapılacaktır.

 

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır