2 Ekim Cumartesi 13:30

KuirFest: Yıllar Affetmez Kısa Film Seçkisi

Film Gösterimi

İstanbul Edebiyat Evi ekibi olarak binamızın bu yıl da KuirFest'in mekânlarından biri olmasından onur duyuyoruz. Sonbahar 2021 sezonumuzun ilk günlerinde, bu önemli festivalin gösterimleri için Covid-19'a karşı aşılarını olmuş tüm sinemaseverleri Kıraathane'ye bekliyoruz.

Bugünkü gösterimde, Yıllar Affetmez Kısa Film Seçkisi kapsamında izleyeceğimiz filmler şöyle sıralanıyor:

Pembe Üçgenler / The Many Pink Triangles
İtalya/Italy, 2020, HD, renkli/color, 28’

Belgesel, son yıllarda farklı askeri diktatörlükler altında cinsel durumları nedeniyle zulüm, hapis ve işkence gören LGBTTI topluluklarının hikayesini anlatıyor. Fikir, dünyadaki farklı LGBTTI topluluklarının tarihsel hafızasını -tarihin çoğu zaman gizlenmiş ve unutulmuş bir bölümünü- geri kazanmaya yönelik fotoğraf ve arşiv projesinden doğar. Bu ilk bölüm, diktatörlüğün polis rejimleri ve toplumsal hoşgörüsüzlük tarafından ezilen LGBTTI topluluğunun tarihine güçlü bir şekilde damgasını vurduğu İspanya, Şili, Arjantin, Uruguay’a bir yolculuktur.

Yönetmen / Director: Luca Gaetano
Senaryo / Screenplay: Luca Gaetano
Yapımcılar / Producers: Visual Communication Project

-- 

Vikken / Vikken
Fransa/France, 2021, HD, renkli/color, 28’

Vikken transtır. İlk kez hormon almak üzeredir. Yok olacak sesini kaydeder ve dünyanın dört bir yanından geçmişine ait kişileri kendisiyle samimi bir diyaloğa girmesi için çağırır. Vikken is transgender. He’s about to take hormones for the first time. He records his voice that will disappear, and summons the figures of the past from all over the world for an intimate dialogue with himself.

Yönetmen / Director: Dounia Sichov
Senaryo / Screenplay: Dounia Sichov
Yapımcılar / Producers: Eugénie Michel-Villette
Kurgu/Editing: Eugénie Michel-Villette
Oyuncular / Cast: Vikken

--

Harabeler / Al Atlal (Ruins)
Lübnan/Lebanon, 2021, HD, renkli/color, 16’

Orta Doğu'ya dair bir Fransız seyahat kitabında, eski bir hamamın çizimi, Arap şiirsel geleneği olan “harabelerin yanında durmak”tan ilham alan görsel bir şiiri ateşler. Beş yüz yıllık görüntünün müphemliği, emperyal güç dinamiklerinin kalıcılığına işaret eder. Zevk ve acı, baştan çıkarma ve tahakküm, homoerotizm ve şiddet, arşivler ve kalıntılar, seks ve imparatorluk tarihleri - hepsi bu deneme filminde birbirine karışır.

Yönetmen / Director: Raed Rafei
Senaryo / Screenplay: Raed Rafei
Yapımcılar / Producers: Raed Rafei

 

Girişte HES kontrolü yapılacaktır.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır