Aslı Tohumcu

Serkan Gülpınar

16 Mart Salı 21:00

Kadın Yazarlar Üzerinden Türkiye Okumaları / 3 Kuşak 3 Kadın 3 Bakış

Aslı Tohumcu - Serkan Gülpınar

Atölye: Genç Okurlar Genç Yazarlar Programı

Genç Okurlar Genç Yazarlar programımız yeni yıldaki ilk atölye sezonuna kadın yazarların yapıtlarını okuyarak başlıyor. Bu kez katılımcı yaş aralığı 17-25 olarak belirlenen atölyemizde, yine Aslı Tohumcu ve Serkan Gülpınar'ın moderatörlüğünde biraraya gelecek olan genç yazar ve okurlar, Türkiye edebiyatının üç farklı kuşağından üç kadın yazar üzerinden toplumsal eşitsizliğe, toplumsal felaketlere, kısa bir deyişle Türkiye tarihine bakacaklar.

Bu amaçla okunacak roman ve öyküler:

Suat Derviş, İstanbul’da Bir Gece 

Ayfer Tunç, Dünya Ağrısı 

Ezgi Polat, Susulacak Ne Çok Şey Var Aramızda

Okumanın dışında yoğun bir yazma faaliyeti de içeren atölyemize toplam katılım ücreti 100 TL'dir. Bu ücret okunacak kitapların katılımcılara ulaştırılmasını da içermektedir. Salı akşamları saat 21:00'de başlayacak stölye oturumlarına düzenli katılım gösterenlere, sezon sonunda sertifika verilecektir. Kayıt yaptırmak için lütfen bizi aramakta gecikmeyin. (0536) 718 4202. 

Aslı Tohumcu: 1974 Leverkusen doğumlu. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü; çeşitli yayınevlerinde editörlük, TRT 2’de sunuculuk ve danışmanlık yaptı; kitap ekleri çıkardı. AbisYok Bana Sensiz Hayat, Şeytan Geçti, Taş UykusuÖlü ReşatSevil de SevmeDurmadan Leyla adlı kitapları yayımlandı. Kutlukhan Kutlu ile Güçoburlar adlı derlemeyi hazırladı. Kitapları çeşitli dillere çevrildi. Birçok öykü ve çocuk kitabı da var. 

Serkan Gülpınar: 1980’de doğdu. İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. 2006’dan beri öğretmenlik yapıyor. 2008’de “Düşlerin Fısıltısı” adlı ilk öyküsüyle Ümraniye Belediyesi’nin açtığı öykü yarışmasında mansiyon kazandı. İstanbul’da yaşıyor.

Çevrimiçi. 17-25 arası teyidli katılımcılar için.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır