Sîpan Haco

5 Mart Cuma 19:30

Diyarın Dilleri: Kürtçe -- Konuşma Sınıfı

Sîpan Haco

Atölye

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nin “Diyarın Dilleri Programı” COVID-19 pandemisinden korunma amaçlı önlemler nedeniyle, Kış 2021 sezonumuzda da çevrimiçi buluşmalarla devam edecek.

Tecrübeli hocamız Sîpan Haco'nun rehberliğinde A1 ve A2’yi bitirmiş temel bilgilere sahip olup günlük konuşmaları anlayabilen ancak pratik edemedikleri için konuşmada zorluk çekenler için, konuşmalarını geliştirmeye dönük bir kurs olacaktır.

Konuşma sınıfı öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerini sağlamak amacıyla güncel konular üzerinde birçok konuşma aktiviteleriyle konuşma-tartışma imkânı sağlar. Rutin ders ortamı ve stresinden uzak, hata yapma korkusu taşımadan sıcak ve samimi bir ortamda konuşabilir, dinleyebilir ve iletişim becerilerini geliştirebilirler.

Sîpan Haco: 1983 Urfa - Siverek doğumlu. Ortaokul ve liseyi Siverek'te okudu. 2001’de Antalya'da turizmde çalışmaya başladı. 2002’de İstanbul'a yerleşti ve 2010’da İstanbul Kürt Enstitüsü’nde Kürtçe eğitime başladı. 2014’te Kürtçe eğitimini tamamlayıp eğitmen belgesi aldı ve kurum bünyesinde Kürtçe öğretmenlik yapmaya başladı. 6 Mart 2017’de açılan Kürt Araştırmaları Derneği’nin kurucu üyesi olup, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Halen de aynı kurumda yöneticilik yapmakta, eğitim ve yayın organlarında çalışmaktadır.

Sadece teyidli katılımcılar için ve ücrete tabi.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır