Aslı Tohumcu

Serkan Gülpınar

24 Kasım Salı 19:30-21:00

Genç Okurlar Genç Yazarlar Programı: Geleceğe Bakıyoruz

Aslı Tohumcu - Serkan Gülpınar

Atölye

Pandemi hepimizi geleceği düşünmeye yönellti, farklı şekillerde. En çok da bu dünyada, bu medeniyet düzeni içinde daha uzun yılları olan gençleri. İklim krizinin hayattan götürecekleri, kapitalizmin sınıflar arası uçurumu getirdiği vahşi yeri, sosyal ilişkilerin alacağı hali, gelecekten beklentilerimizi bu belirsizlik içinde nasıl kuracağımızı düşünmeden edemiyoruz.


Genç Okurlar Genç Yazarlar Programı kapsamında bu dönem gelecek üzerine, geleceği hangi eşitsizlikler, karanlıklar, yokluklar ya da hangi olumlu gelişmeler etrafında düşündüğümüz üzerine konuşmak, bu çerçevede okumalar yapmak ve yazmak için buluşuyoruz. Evde kapalı kaldığımız bu süreci edebiyat ve üretimle, paylaşımla renklendiriyor, odalarımızdan dünyaya açılıyoruz.

Bu yolculukta bize Afşin Kum’un konuşma yoluyla yayılan bir delilik salgınını anlattığı romanıyla, bilim kurgu yazarları arasında kurduğu 'alternatif hayaller' ile farklı bir yerde duran J.G. Ballard’ın Yakın Geleceğin Mitosları adlı hikâye kitabı eşlik edecek.

27 Ekim 2020- 26 Aralık 2020 tarihleri arasında Salı akşamları ikişer saatlik çevrimiçi buluşmalarla gerçekleşecek bu atölye 14-19 yaş grubuna açıktır. Katılımcılara on hafta sonunda sertifika verilecek ve atölye kapsamında ürettikleri öykü ve denemeler Genç Kıraathane sitesinde yayınlanacaktır. Atölyeye katılım ücretsizdir ancak önceden kayıt yaptırmak zorunludur. Bilgi almak ve kayıt yaptırmak için lütfen 0536 7184202 no.lu telefonu arayınız.

Aslı Tohumcu: 1974 Leverkusen doğumlu. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü; çeşitli yayınevlerinde editörlük, TRT 2’de sunuculuk ve danışmanlık yaptı; kitap ekleri çıkardı. AbisYok Bana Sensiz Hayat, Şeytan Geçti, Taş UykusuÖlü ReşatSevil de SevmeDurmadan Leyla adlı kitapları yayımlandı. Kutlukhan Kutlu ile Güçoburlar adlı derlemeyi hazırladı. Kitapları çeşitli dillere çevrildi. Birçok öykü ve çocuk kitabı da var. 

Serkan Gülpınar: 1980’de doğdu. İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. 2006’dan beri öğretmenlik yapıyor. 2008’de “Düşlerin Fısıltısı” adlı ilk öyküsüyle Ümraniye Belediyesi’nin açtığı öykü yarışmasında mansiyon kazandı. İstanbul’da yaşıyor.

14-19 yaş arası teyitli katılımcılar için.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır