Levent Gönenç

6 Kasım 2020 Cuma 21:00

Sarmaşık: Harflerden Çizgilere Bir Hesaplaşma Hikâyesi

Yekta Kopan - Levent Gönenç

Kitap Sohbeti

Yekta Kopan'ın Bir de Baktım Yoksun kitabında yer alan "Sarmaşık" öyküsü Levent Gönenç'in çizgileriyle yeni bir hayata atılıyor, bir hesaplaşma hikâyesi anlatıyor. Kitabı, yazarı ve çizeriyle konuşuyoruz. Sizi de bekleriz.

Yekta Kopan: 1968 doğumlu. Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Aşk Mutfağından
Yalnızlık Tarifleri adlı kitabı 2002 Sait Faik Hikâye Armağanı’na, Karbon Kopya adlı kitabı 2007 Dünya Kitap Yılın Telif Kitabı Ödülü’ne, Bir de Baktım Yoksun adlı
kitabı da 2010 Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne ve 2010 Haldun Taner Öykü Ödülü’ne değer bulundu. Burun; Burun Tatilde; Komşuluk Şarkısı; Uzun, Kocaman, Çok adlı
kitapları ve Orman Lokantası, Robot Pinokyo adlı oyunlarıyla çocuklar için de üretti. Türk öyküsü üstüne bir sözlük çalışması olan İpekli Mendil’in editörlüğünü yaptı.
2015’te ilk cildi yayımlanan kültür sanat yıllığı Can Almanak’ı projelendiren ve son kitabı Sıradan Bir Gün 2019’da raflara çıkan yazarın kitapları ve öyküleri İngilizce, Almanca, İtalyanca, Japonca, Farsça, Arapça başta olmak üzere çeşitli dillere çevrildi.

Levent Gönenç: 1968 Ankara doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1989’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1992’de yüksek lisans (Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü), 1998’de doktora (Hollanda, Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesi) çalışmalarını tamamladı. Halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Küçük yaşlardan beri karikatürle ilgilenen Gönenç, 1982-1990 yılları arasında Turkish Daily News gazetesinde günlük karikatürler çizdi. 1992’de Yapı Kredi Yayınları tarafından Zamanın Çizgili Tarihi ismiyle çizgili günlükleri yayımlandı. İnternet ortamında yayımlanan altZine dergisinde farklı görsel anlatım teknikleri denedi. 2003-2006 yılları arasında Hayvan dergisinde “Aile Çay Bahçesi” isimli köşesiyle karikatür çalışmalarını sürdürdü. Karikatür tarihi ve teorisiyle ilgili yazılarının bir kısmını Levent Cantek’le birlikte kaleme aldığı Muhalefet Defteri: Türkiye’de Mizah Dergileri ve Karikatür (YKY, 2017) isimli kitapta topladı. Halen OT dergisi için “Göz Hakkı” adlı köşeyi hazırlayan Gönenç’in OT Kitap tarafından yayımlanan Göz Hakkı isimli bir kitabı da (2018) bulunmaktadır.

Katılmak için etkinlik başlangıç saatinde linke tıklayınız. Zoom Webinar ID: 935 6000 2131

Çevrimiçi. Zoom linki ve Webinar ID ile katılıma açık.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır