Feride Çiçekoğlu

Esen Karol

8 Mayıs Çarşamba 19:00

Manifold Meseleler

Feride Çiçekoğlu-Esen Karol

Zarf-Mazruf Konuşmaları

Manifold’dan yola çıkıp mektuplar, zarflar, anılar, kutular, erken giden babalar ve babalardan kalanlar üzerine bir sohbet. Esen Karol ve Feride Çiçekoğlu neyi saklarız, niye saklarız, neye sararız, nerde koruruz, neden atamayız, niye atmalıyız, yoksa atmamalı mıyız ve benzeri bazen günümüzü zehir eden, bazen de iyi ki yaşamışım dedirten lüzumlu ve lüzumsuz şeylere dair konuşup, tasarıma, mekanlara, insanlara ve hayata dair Manifold meselelerden söz edecekler.

Feride Çiçekoğlu: ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Pennsylvania Üniversitesi, Mamak Askerî Cezaevi ve Ankara Merkez Cezaevi’nden mezun. Sonuncusuna borçlu olduğu Uçurtmayı Vurmasınlar sayesinde sinemaya yöneldi. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde en sevdiği iş olan öğretmenliğe devam ediyor. Kitapları Can ve Metis’te yayımlanıyor.

Esen Karol: New York Pratt Institute’da iletişim tasarımı yüksek lisans eğitimini, okunaklılık/okunabilirlik sorunsalına yoğunlaşan teziyle tamamladı. Bilgi Üniversitesi VCD bölümünde tipografi ve yayın tasarımı dersleri verdi. Arter için tasarladığı iki kitap, Design Observer ve AIGA tarafından “50 Books | 50 Covers” yarışmalarında yılın en iyi tasarlanmış 50 kitabı arasına seçildi: Taşlar Konuşuyor (2013) ve Aynadan İçeri (2014). Halen 1996’da kurduğu tek kişilik tasarım atölyesi “Esen Karol Tasarım Ltd”de çalışıyor. Çevrimiçi yayın projesi Manifold’a ağırlık veriyor.

 

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır