Serkan Gülpınar

Aslı Tohumcu

4 Mayıs Cumartesi 11:00-16:00

Genç Okurlar Genç Yazarlar Programı

Aslı Tohumcu - Serkan Gülpınar

Atölye

15-19 yaş aralığındaki gençleri okumaya, yazmaya ve eleştirmeye teşvik ederken, hak temelli bir yaklaşım ve her türlü ayrımcılığa karşı eşitlikçi bir anlayış benimseyen programımızda, Sonbahar ve Kış sezonlarımızda Şebnem İşigüzel’in Ağaçtaki Kız, Mine Söğüt’ün Kırmızı Zaman ve Engin Türkgeldi’nin Orada Bir Yerde adlı kitaplarını okuduk. Okuyup incelediğimiz kitapların yazarlarını atölyemizde ağırladık, kitaplarıyla ve yazma/yazarlık süreçleriyle ilgili söyleşiler gerçekleştirdik. Okuduğumuz kitaplardaki içeriğe paralel olarak belgesel ve filmler izleyip değerlendirmelerde bulunduk. Ayrıca, atölye boyunca yerli ve yabancı yazarlardan seçtiğimiz; toplumcu gerçekçiden bilimkurguya, polisiyeden gotiğe, birçok farklı türde öyküler okuyup inceledik. Genel yazı temrinleri yaptık ve öyküler kaleme aldık. Yazdığımız her öykünün otopsisini yaparak metinlerimize eleştirel bir gözle bakabilme becerisi kazanmaya çalıştık.

Ortak kararla seçtiğimiz öyküler yakında Genç Kıraathane blogunda da yayınlanacak. 

Nisan-Mayıs-Haziran döneminde Duygu Asena’nın Kadının Adı Yok adlı kitabını okuyacak, bu romanı kadınlığa dair çeşitli araştırma ve inceleme makaleleri ile destekleyeceğiz.

Aslı Tohumcu: 1974 Leverkusen doğumlu. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü; çeşitli yayınevlerinde editörlük, TRT 2’de sunuculuk ve danışmanlık yaptı; kitap ekleri çıkardı. Abis, Yok Bana Sensiz Hayat, Şeytan Geçti, Taş Uykusu, Ölü Reşat, Sevil de SevmeDurmadan Leyla adlı kitapları yayımlandı. Kutlukhan Kutlu ile Güçoburlar adlı derlemeyi hazırladı. Kitapları çeşitli dillere çevrildi. Birçok öykü ve çocuk kitabı da var. 

Serkan Gülpınar: 1980’de doğdu. İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. 2006’dan beri öğretmenlik yapıyor. 2008’de “Düşlerin Fısıltısı” adlı ilk öyküsüyle Ümraniye Belediyesi’nin açtığı öykü yarışmasında mansiyon kazandı. İstanbul’da yaşıyor.

15-19 yaş arası teyitli katılımcılar için.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır