26 Nisan 2019 Cuma 19:00
Dünden Yarına Beslenme Eğilimleri
Hülya Ekşigil
Gastronomi Konuşmaları
Umduğunu değil bulduğunu tüketen ilk insan topluluklarından her lokmasının kalorisini sayan günümüz insanına varan yolda ne akla hayale gelmeyecek eğilimler geride bırakıldı, ne ilginç sofralardan geçildi. Yemekle ilişkisini karnını doyurmanın ötesine taşıyabilme şansını bulan bir kesim, değişen trendlerle oradan oraya savruldu. Giderek hazzın ve hayatın merkezine oturan “yemek” sürekli değişen beslenme eğilimleriyle hepimizi kendiyle meşgul etmeyi beceren bir konu. Aşırı et tüketiminin yan etkileriyle başetmeye çalışarak yaşayan etoburlardan yemeğine damlayan bir damla süte tahammülü olmayan veganlara kadar çok geniş bir yelpazede seyreden beslenme alışkanlıklarında büyük kırılmalar yaşanıyor. Yemek sahnesinde başrole veganların çıktığı günümüzde geleceğe yönelik neler bekleyebiliriz? Vejetaryenlerle başlayıp veganlarla süren bu yolculuğun bir sonraki durağı var mı? Yemek kültürü yazarı Hülya Ekşigil yeme içme dünyasındaki geçmiş ve gelecek eğilimlerini masaya yatırıyor.
Hülya Ekşigil: Uzun yıllar dergi editörlüğü ve yazarlığı yaptı. Bilgi Üniversitesi’nde bu konuda ders verdi. On dokuz yıldır Milliyet Sanat dergisinde “İaşe” sayfalarını hazırlayarak, gastronomi alanında faaliyet gösteriyor. Dilim Gülümsüyo! ve İyi Bir Yemek… adlı iki kitabı var. Gökçen Adar ile Mutfakta Dört Mevsim adlı, iki ciltlik yemek kitaplarının da editörü. National Geographic TV’de yayınlanan Food Lover’s Guide to the Planet adlı dizinin İstanbul bölümünü hazırladı. Formatını Deniz Alphan ile kurdukları yarışma programı Lezzet Akademisi Show tv’de yayınlanıyor.
Lütfen önceden kaydolunuz.