Nevzat Sayın

Raşel Meseri

13 Ocak 2025 Pazartesi 19:00

Okur Yazarlık

Nevzat Sayın, Raşel Meseri

Kitap Sohbeti / Yazar İmzası

Kitap söyleşilerini tersine çeviren bir sohbet söz konusu. Bu kez Meskûn Zaman (2022) ve Elsa Niego’nun Cenaze Alayı (2024) romanlarının yazarı Raşel Meseri cevap veren değil soru soran konumunda. Yanıtlayan ise bu kez okuyucu; mimar Nevzat Sayın.

Meskûn Zaman romanı, İzmir Karataş Yahudi mahallesinde başlayan ve bugüne uzanan yolculuklarında göçler, sürgünler, sevda ve ayrılıklar görmüş iki hayalet Zimbul ve Makbule’yi takip ediyor. Elsa Niego’nun Cenaze Alayı romanı ise 1927 yılında bir subay tarafından katledilen Yahudi bir kadın olan Elsa Niego’nun gerçek hikâyesinden yola çıkarak on binlerce kişinin katıldığı cenaze alayındaki kudretli kalabalık ve hak arayışından bugüne uzanan bir yol çiziyor. Meseri ve Sayın, bu izlekleri takip ederek okurun kitapları yazarın ise okuru okumaya çalıştığı bir sohbet gerçekleştirecek.  

Raşel Meseri: İzmir doğumlu Raşel Meseri, E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümünü bitirdi, çeşitli belgesel ve kısa filmler yaptı. Romanlarından Köpekbalıklarının Kayıp Şarkıları Delidolu Yayınları (2018) tarafından, Kırık Şehir (2020), Küt Oynayan Kadınlar (2021), Meskûn Zaman (2022) ve Elza Niyego’nun Cenaze Alayı (2024) ise Alfa Yayınları tarafından basılmıştır. Ayrıca Habitus, Ayrıntı ve obiçim yayınları tarafından basılmış birçok öyküsü ve çocuk kitabı bulunmaktadır. Aynı zamanda oje tekniği kullanarak resim yapar.

Nevzat Sayın: 1954 yılında, Hatay’da doğdu. 1978 yılında, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. 1980’e kadar aynı okulda sosyal konutlar üzerine bir yüksek lisans çalışması; 1984’e kadar Bektaş Özyönetim Mimarlık İşliği’nde usta-çırak yöntemiyle okul sonrası mimarlık eğitimi; 1986’ya kadar bilgi/görgü artırma gezileri yaptı. 1986’dan bu yana farklı büro yapılanmaları ile mimarlık çalışmalarını sürdürmektedir. Mimarlık kariyeri boyunca yurt içinde ve dışında çeşitli sergilere katıldı ve ödüller aldı. 2004’te Düşler Düşünceler İşler, 2015’te Bir Yapı Kitabı, 2019’da Düşünceler İşler, 2021’de Coğrafi Bir Mesele Olarak Mimarlık ve 2022’de Labirent yayımlandı. NSMH adı altında süren mimarlık çalışmalarının yanı sıra, Türkiye’nin farklı mimarlık okullarındaki eğitim çalışmalarının bir uzantısı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programı kurucu üyesidir. Mimarlık öğrencileri için yaz okulları, konferanslar, jüriler, atölye çalışmaları da mimarlık eğitimi ile ilişkisinin önemli parçaları olmaya devam etmektedir. Çalışmalarının bir bölümünü mimarlığa ve sanata dair yazılar, röportajlar, sergiler ve yayınlar oluşturmaktadır.

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır

Kaydolmak için tıklayınız