Bilge Bal

Ilgın Hancıoğlu

 

 

16 Mart 2024 Cumartesi 11:00-13:00

Boğaz’ın Bir Kısa Kesitini Calvino ile (D)Okumak

Bilge Bal, Ilgın Hancıoğlu

Atölye

Bu atölye, Italo Calvino’nun spekülatif bakışıyla gerçek ve düşü, insan ve insandan başkayı, bedeni ve yeri birbirine dolayan bir çoklukla çoğul hikâyeler anlatma denemesi. Kurgulanan bir Boğaz(içi) hattı boyunca açık havada ve kamusal alanda nefes alarak, Calvino ile konuşarak, iz sürerek, koklayarak, yürüyerek, seyrederek, temas ederek, toplayarak, gündüz düşleri görerek ve bu eylemleri çizerek türlü biçimlerde bağlayacak keşfedici bir deneyim kaydı. Bir yazı-çizi.

Atölyemiz yetişkinlere açık ve ücretsizdir. Kontejanımız 14 kişi ile sınırlıdır. 

* Bu atölye, 11.10'da Eminönü İskele 3 kalkışlı Boğaz Hattı vapuru Eminönü-Rumeli Kavağı'nda başlayacaktır. Seyirde seçilen bir Boğaz köyü iskelesinde inilip yürünecektir. Buluşma yeri, Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi değildir. Katılımcıların 11.00'de Eminönü İskele 3'te olması beklenmektedir. Atölye yürütücüsü atölye öncesinde katılımcılarla detaylı bir mail paylaşacaktır.
 

Bilge Bal: Mimar-eğitimci, transdisipliner mekansal araştırmacı. İTÜ Mimarlık’ta lisans, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım’da yüksek lisans, İTÜ Mimari Tasarım’da doktora eğitimini tamamladı. 2012’den beri tam-zamanlı fakülte üyesi ve misafir öğretim görevlisi olarak araştırmasını kolektif deneyime açan ve zeminini genişleten stüdyolar kurguluyor, başka dersler yürütüyor. Açık konuşma ve atölye serileri tasarlıyor, göçebe sergiler örgütlüyor. Araştırmasına dair çeşitli davetli sunuşları ve çizim atölyeleri yürütücülükleri bulunuyor. 2007’den beri Assos kazı ekibi üyesi, arkeolojik kazı çalışmalarına katılıyor. 2021 yılında kırk yaş altı genç yaratıcılardan biri olarak mimarlık pratiklerinin çeşitliliğini kutlayan GEMMS / Genç Mimarlık Seçkisi ve Sergisi’nde yer aldı. Muhafaza/Mimarlık (İletişim Yayınları, 2019), Kıtanın Başkentleri: Paris, Berlin (İhsan Bilgin’le, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016) kitaplarının editörlüğünü yaptı. Arzu Mimarlığı: Mimarlığı Düşünmek ve Düşlemek (İletişim Yayınları, 2012) derlemesindeki yazarlardan biri oldu. Takımyıldız bakışı, çok disiplinli çizim pratiği ve çizginin halleri, spekülatif çizim, mimarlık-edebiyat ilişkisi, çizim-metin/çizgi-kelime arasındaki ilişkiyle yakından ilgileniyor. 2017’den beri Manifold’da yazıyor ve konumlu çizim pratiklerine duyduğu merakla 2021’den beri, kurucusu olduğu Dirty Drawings isimli, bağımsız bir akademik paylaşım ortamının etkinliklerini tasarlıyor ve küratörlüğünü sürdürüyor.

Ilgın Hancıoğlu: Mimar, sanatçı ve araştırmacı. Lisans eğitimini İTÜ Mimarlık bölümünde (2017), yüksek lisans eğitimini KHAS Üniversitesi Sanat ve Tasarım programında (2023) tamamladı. Spekülatif biyoloji ve deneysel animasyon, fantastik edebiyat ve hikâye anlatıcılığıyla ilgileniyor. 2021-2022 arasında BAK Utrecht sanat araştırma bursunu aldı. Animasyonları 18. Filmmor Uluslararası Gezici Kadın Filmleri Festivali (2020), Bebop Chanel Selection (2019), Milano Mobile Film Festival (2019) ve 7. Canlandıranlar Festivali’nde (2019) gösterildi.

(Afiş fon görseli: Getty Images)

Katılım üst sınırına ulaştığı için kayıt alamıyoruz. İlginize teşekkür ederiz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır