Ümit Kıvanç

Bahadır Özgür

26 Temmuz Pazartesi 21:00

İşçi Sınıfı Ekonomi Basınından Nasıl Dışlandı?

Ümit Kıvanç - Bahadır Özgür

Gazetecilik Konuşmaları

Gazetecilik Konuşmaları serimizin bu bölümünde konumuz emek.

Emeğin, emekçilerin, gazetelerin ekonomi sayfalarından nasıl kovulduğunu ve televizyonların ekonomi programlarında nasıl kendilerine hemen hiç yer bulamadıklarını konuşacağız. Medyadaki sınıfsal tahakkümden de bahsedeceğiz dolayısıyla. İşçi sınıfının ekonomi basınından dışlanmasının hikâyesini, süreci içinden yaşamış ve sürece direnmiş, direnilmesi gerektiğini savunmuş iki değerli gazetecinin gözlemleriyle hatırlayacağız. Elbette, hâlihazırda "bağımsız gazetecilik" yapma uğraşındaki kuruluşların emek haberciliğine gereken yeri vermeye başlamaları için neler yapılabileceği de gündemimizde olacak.

Ümit Kıvanç: İstanbul Üniversitesi Basın-Yayın mezunu. Milliyet ve Cumhuriyet gazetesi, Yeni Gündem dergisi, İletişim Yayınları ve Medyakronik’te çalıştı. Birikim, Radikal, Radikal İki, Taraf, Duvar ve P24’te yazdı, yazıyor, Riya Tabirleri adlı blogu var. Aşkım Bana Resimaltı, Bekle Dedim Gölgeye, Gaib Romans, Yalnız Olmuyor, Siyah Makamı, Erkek Hikâyeleri adlı edebî eserleri, Kesin Ofsayt, Demiş Bulundum ve Panislâmcının Macera Kılavuzu, O Meslek Bunalımda adlı inceleme-deneme kitapları var. Yaptığı belgeseller ve kısa filmlere gecetreni.net adresinden ulaşılabilir.

Bahadır Özgür: 1975, Kayseri doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nde okurken 1995 yılında gazeteciliğe stajyer olarak Evrensel gazetesi Ankara Bürosu’nda başladı. Ardından İstanbul’a gelerek aynı gazetede ekonomi şefliği ve köşe yazarlığı yaptı. 2005 yılından itibaren de sırasıyla Referans, Radikal ve Hürriyet gazetelerinde ekonomi editörlüğü görevini yürüttü. 2017 yılında Hürriyet’ten istifa etti. Halen dijital yayın Gazete Duvar’da ekonomi yazıları yazıyor.

YouTube üzerinden ilk gösterim.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır