21 Mart Cumartesi 13:00-16:00

Podcast Yapıyoruz

İlkan Akgül - Uraz Kaspar

Atölye

İstanbul Edebiyat Evi’nde yeni yılda yepyeni bir atölyeye başlıyoruz: Podcast atölyesi. Gün geçtikçe dinleyici sayısı artan podcastler giderek hem bir medya hem de kendini ifade etme yolu olarak önemli bir mecraya dönüşüyor. Biz de bu mecranın yaygınlaşmasına ve sevilmesine Türkiye’de öncülük eden Medyapod ekibiyle işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. 

Eğitmenlerimiz İlkan Akgül ve Uraz Kaspar rehberliğinde katılımcılar üç hafta sürecek atölyede hem teorik sunumlar hem de uygulamalı çalışmalar yoluyla podcast hazırlamayı öğrenecek, nitelikli bir yayın çıkarabilmek için izlenmesi gereken yöntemler hakkında bilgi sahibi olacak.

Podcastin tercih edilen bir mecraya dönüşmesinin bir sebebi de sadece iletişim profesyonellerine değil, dileyen herkese rahatlıkla kendini ifade etme imkânı tanıması. Uraz Kaspar “15 sene öncesinin İnternet yayıncılığına baktığımızda açılan/açtığımız bloglar ne ise, bugün podcast yapmak/yayınlamak da bu” diyor. Diğer taraftan tüm dünyada aktif podcast sayısı, aktif blog sayısından oldukça düşük. Bu da üreticiler için çok değerli bir alan demek.

Podcast yapmak ayrıca herkesin bütçesine, hayat ritmine de uygun. İlkan Akgül’ün deyimiyle de “Podcast üretmek için herhangi bir yere seyahat etmenize, stüdyoya gitmenize ya da bir mekân kiralamanıza gerek yok. Sadece görece sessiz bir alan oluşturup yayınlarınızı kaydedebilir ve podcast dünyasına oldukça profesyonel bir adım atabilirsiniz.”

Eğer siz de podcast dünyasına adım atmak istiyorsanız, bilgi ve kayıt için (0212) 252 9389 ve (0539) 244 5104 numaralarını arayarak ya da info.kiraathane24@gmail.com mail adresine yazarak bize ulaşabilirsiniz.

İlkan Akgül: Uzun yıllardır içerisinde bulunduğu reklam sektöründe birçok siyasi parti ve STK ile çalıştı, çeşitli platformlarda editörlük görevi üstlendi. Medyapod ağında yayınlanan ShortCAST isimli programı ve platformun eğitim koordinatörlüğünü yürütüyor. Hâlen çeşitli mecralara içerik üretmeye devam ediyor.

Uraz Kaspar: 10 yıla yakın süredir Yeditepe Üniversitesi GSF bünyesinde, Takı Tasarımı ve Tekstil Endüstrisinde Organizasyon derslerini veriyor. Yazılı ve işitsel medya alanlarında çalışmalar yapıyor. Bir yıldır Medyapod bünyesinde “Selobant” isimli kültür-sanat podcast programını yürütüyor ve Podcast Akademi bünyesinde eğitimler veriyor. 

Teyidli katılımcılar için ve ücrete tabi.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır