Sevengül Sönmez

Yalçın Armağan

27 Şubat Çarşamba 19:00

Edebiyatın Yayıncılık Tarihi: Hüsamettin Bozok’un Yeditepe Yayınevi

Sevengül Sönmez - Yalçın Armağan

Yayıncılık Konuşmaları

Türkiye’de yayıncılığın bugünkü kökenlerinin kurulduğu 1950’lerden yeniden örgütlendiği 1980’lere kadar etkili olmuş, edebiyat kurumuna doğrudan yön veren yayıncılar ve onların yayınevlerinin serüvenlerinden söz ettiğimiz bu konuşa dizisinin ikinci buluşması.

Sevengül Sönmez ve Yalçın Armağan'ın rehberliğinde bu kez Hüsamettin Bozok’un Yeditepe Yayınevi'ne bakıyoruz. Yeditepe dergisi etrafında toplanan sanatçıların yarattığı kapaklarıyla Yeditepe Yayınevi’nin öyküsünü dinliyoruz. 

Sevengül Sönmez: Farklı yayınevlerinde editör, çevirmen, yayına hazırlayan ve danışman olarak yayıncılık sektörünün pek çok alanında çalıştı. Sabahattin Ali ve Sait Faik’le ilgili biyografik çalışmalarının yanı sıra edebiyat arşivleri ve müzeciliği alanında çalışıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde yayıncılık dersleri veriyor.

Yalçın Armağan: 2000’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden, 2007’de Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’nün doktora programından mezun oldu. 2007-2011 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde dersler verdi. İmkânsız Özerklik: Türk Şiirinde Modernizm isimli kitabı 2011’de İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. O ben ki: Edip Cansever, Sait Faik Abasıyanık kitaplarının editörlüğünü yaptı, Melih Cevdet Anday’ın söyleşi ve yazılarını yayına hazırladı. İstanbul Şehir Üniversitesi’nde eleştirel okuma-yazma ve şiir dersleri veriyor. İletişim Yayınları’ndan Süha Oğuzertem’in Eleştirirken ve Murat Belge’nin Şairaneden Şiirselliğe kitaplarının editörü.

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır