16 Şubat Cumartesi 14:30-16:00

Yaratıcı Yazı Atölyesi: İçindeki Yazarı Keşfet

İrem Uşar

Atölye

Yazı Atölyesi’nde içimizdeki tüm kıtaları keşfedecek, hazine sandıklarımızı bir bir açacağız. Sandıklarımızın içinden kim bilir ne hikâyeler çıkacak.

Birlikte şaşıracak, sevinecek, meraklanacak, heyecanlanacağız.

Haydi, al kalemini eline, yazı atölyesine katıl. Unutma, her yazar bir zamanlar senin gibi çocuktu.

Bir çocuğun yazı yazması ne sağlar?

Bir çocuğun yazı yazması iletişim, empati ve yaratıcılığı geliştirir. Kendi hislerinin farkına varmasını sağlar. Duygusal gelişimine katkı sağlar.

Bir çocuğa yazma yeteneğini kazandırmak, ona düşüncelerini ve duygularını keşfetmek ve anlamlı bir yoldan paylaşmak imkânı verir.

Dokuz haftalık bu atölye boyunca çocuklar yazmayı deneyimleyecekler. Kim bilir, belki de içlerinden geleceğin yazarları çıkacak.

Çocuklarınız bu atölyemize dokuz hafta boyunca düzenli katılım gösterebileceği gibi, kısmî katılım da gösterebilirler. Çünkü her atölye buluşmasından yenilikler olacak ve her atölye buluşması katılana bir şeyler kazandıracak.

İrem Uşar: Notre Dame de Sion Lisesi'nin ardından Marmara Üniversitesi Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü'nden mezun oldu. Muhabirlik, editörlük ve metin yazarlığı yaptı. 2010'da PEN'in davetiyle Belçika'nın Antwerp kentinde katıldığı yazarlık atölyesinde, Günışığı Kitaplığı'nın, Assos yakınlarındaki Sivrice Deniz Feneri için özel projelendirdiği resimli çocuk kitabı Fenerden Taşınan Işık 'ı (2011) yazdı. Gülümseten aile öykülerini kaleme aldığı Kuuzu ve Lunapark Ailesi (2011) Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) Yılın En İyi Çocuk Öyküleri Kitabı 2011 Jüri Özel Ödülü'ne değer görüldü. Zıtlıklar üzerine düşündüren Lataşiba (2013) adlı çocuk romanıyla dikkati çekti. Uykusunu Arayan Çocuk (2016) adlı resimli öykü kitabında genç illüstratör Merve Atılgan'la bir araya geldi. Gençler için yazdığı ilk romanı Ayrıkotu (2008) gözden geçirilmiş baskısıyla, Ben Ayrıkotu (2015) adı altında ON8 koleksiyonunda yayımlandı. Son romanı yine çocuklar için: Düz Çizgi Tepetaklak (2018). Yıllardır tai chi çalışıyor, köpekleriyle birlikte İstanbul'da yaşıyor.

Günışığı Kitaplığı'nın desteğiyle...

9-12 yaş grubu teyitli katılımcılar için.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır