14 Şubat Perşembe 19:00

Değişen Yemek Alışkanlıklarımız

Şemsa Denizsel

Gastronomi Konuşmaları

Biz onu 2000'den itibaren Kantin'de tanıdık. İstanbullu bir mutfak, yerel ve mevsimlik ürünlerle insanın yediğine güvenmeyi öğreten bir deneyim sunuyordu misafirlerine. Şimdi yeni bir yemek macerasıyla Ayvalık'ta. Peki, Şemsa Denizel zamanla değişen yemek alışkanlıklarımız konusunda ne düşünüyor? Bize mutfağın sağlığı, mutfağın lezzeti, mutfağın ahlâkı, mutfağın estetiği konusunda neler söyleyebilir? Ne yiyelim, nasıl yiyelim? Özellikle de bütçemiz kısıtlıyken ne yapalım da iyi beslenelim? Gastronomik bir hayat bilgisi dersine bekliyoruz.

Şemsa Denizsel: Yemek tutkusunu hayata geçirip, kendi tarzıyla yemek pişirebilmek ve onları istediği şekilde servis edebilmek için 2000 yılında Kantin’i açtı. Sadece mevsimsel ve yerli ürün kullanarak, küçük üreticileri desteklediği bir model geliştirdi. Yerelliği, malzemenin hasını, esnaf düsturunu, İstanbullu olmayı merkezine koyan Kantin kendi benzersiz hikâyesini yarattı. On sekiz yıl sonra şimdi yeni bir hikâyenin peşinde, Ayvalık’ta bir yemek atölyesi, bir mutfak kuruyor.

Lütfen önceden kaydolunuz.


Öğrenci
Mezun
Evet
Hayır

Kaydolmak için tıklayınız